Fodbold nyheder

Capello træt af Barcelonas spillestil

Af Frederik T. Sørensen

Den tidligere toptræner er implicit ude med riven.

Article image

Italienske Fabio Capello stoppede selv sin karriere som træner i 2018, men han har på ingen måde mistet interessen for at følge med i sporten. I et interview med Bilbao Football Summit torsdag udtalte han, at han ikke er den store tilhænger Barcelonas nuværende spillestil, der under Quique Setién er blevet alt for ensidig.

Han mener, at Barcelona i sin nuværende form bruger for lang tid på at spille bolden rundt på banen, og overlader for meget til Lionel Messi, når bolden er ført op til modstanderholdets felt.

- Jeg kan godt lide at se kløgtige trænere på bænken. Trænere der ved, hvordan man identificerer sine spilleres egenskaber, og tilpasser deres taktiske dispositioner og måde at spille på, så den passer til de bedste spillere.

En af de trænere han her refererede til er Manchester Citys Pep Guardiola, der ifølge Capello ved, hvordan man udvikler og tilpasser holdet ud fra de spillere, der er til rådighed.

- Guardiola har ændret sig meget. Når du ser Manchester City spille nu, er den høje mængde boldbesiddelse og pasningsspillet væk. City spiller nu mere direkte og aggressivt i højt tempo, hvor de altid har fokus på rivalens mål. Han (Guardiola red.) ved, at man bliver nødt blive ved med at ændre og udvikle sig, hvis man vil fortsætte med at vinde.

Mere om Barcelona

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik