Fodbold nyheder

Napoli overraskede på San Siro

Af Daniel Fisker

Det var Inter, som spillede bedst i langt det meste af aftenens Coppa Italia-semifinale, men det var de undertippede gæster fra Napoli, der tog det første semifinalestik på San Siro

Article image
Ritzau-Scanpix

Inter kom bedst fra start i aftenens italienske pokalsemifinale. Milano-klubben arbejdede både tålmodigt og energisk, hvilket blandt andet resulterede i en skadespause for Napoli-kanten Elif Elmas og et gult kort til Inter-forsvareren Milan Skriniar i kampens første minutter. Inter fortsatte dog i samme spor.

Napoli spillede derimod risikabelt, hvorfor gæsterne ikke for alvor havde fat i bolden i kampens første ti minutter. Inters angrebsprofil Lautaro Martinez kunne have bragt Inter foran to gange i kampens første halve time. Uanset hvad så det ud til, at værterne fik mere og mere kontrol med kampen.

Kampens første store chance opstod dog ikke som et resultat af værternes tålmodige og kontrollerende spil, men derimod af Napoli-mandskabets desperation, som resulterede i et frispark. Inters venstrekant Cristiano Biraghi tog sig af frisparket, som han formåede at sparke over muren. Skuddet skruede dog cirka en meter forbi Napoli-målet og en chanceløs David Ospina.

Napolis umiddelbare strategi begyndte at tage form i slutningen af anden halvleg, hvor gæsterne tilsyneladende tillagde sig samme tålmodige spil som Inter, hvilket under alle omstændigheder frustrerede det ellers velspillende Inter-mandskab, når Napoli-spillerne nåede den sidste tredjedel af banen.

Der stod dog fortsat 0-0, da kampens dommer fløjtede første halvleg af. Der havde på mange måder været tale om en jævnbyrdig første halvleg, hvor Inter dog havde spillet bedst, selvom Napoli også havde formået at bide fra sig. Romelu Lukaku var dog overhovedet ikke blevet bragt i spil i første halvleg, hvilket tydeligvis var en hæmsko for værterne.

Inter startede første halvleg, som ”I Nerazzurri” havde startet første halvleg. Denne gang var det dog Romelu Lukaku, som kom frem til sin første chance – eller i hvert fald en halv chance – da han mødte indskiftede Danilo D’Ambrosios besværlige indlæg med et hovedstød, som Ospina dog var i stand til at afværge.

Inters tålmodige spil, som i starten af anden halvleg virkede en anelse passivt, blev straffet af Napoli-mandskabet og især af midtbanespilleren Fabián Ruiz, som tog sagen i egen hånd. Napoli formåede at iværksætte et kontraangreb, som dog så ud til at løbe ud i sandet, indtil Ruiz og Giovanni Di Lorenzo spillede et-to med hinanden, inden den spanske midtbanespiller udplacerede Ospina med et fantastisk skud fra kanten af feltet.

Stemningen på San Siro led et gevaldigt knæk, da de ellers velspillende værter kom bagud. Det så ikke ud til, at Inter-mandskabet vidste, hvad de skulle gøre for at genoprette stemningen, som ikke var præget af en eneste Napoli-fan, fordi billetsalget til folk fra Napoli-regionen blev forbudt i mandags.

Selvom Inter spillede fornuftigt og tålmodigt, så var det som om, at Martinez og især Lukaku ikke rigtig var med i kampen – de to spidsangribere manglede tilsyneladende nogen, som kunne sætte dem i scene. Med det formål blev danske Christian Eriksen indskiftet efter 66 minutters spil.

Eriksen satte dog i første omgang ikke andre i scene end sig selv, da han skabte plads til sig selv på kanten af Napoli-feltet og trykkede af. Afslutningen var dog ikke helt så tæt på at ryge i netmaskerne, som det var tilfældet i weekenden, da den danske kreatør var centimeter fra at forvandle et frispark til et drømme-debutmål.

Antonio Conte, som var så engageret i kampen, at han fik et gult kort, forsøgte sig med endnu en offensiv indskiftning, da Alexis Sánchez erstattede Victor Moses. Der gik ikke mange minutter efter Contes sidste indskiftning, før Inter var snublende tæt på at udligne.

Martinez slap fri fra sin oppasser og headede bolden ind i målfeltet, hvor Lukaku ventede. Den fysisk stærke belgier headede bolden i retning af målet, men en på forunderlig kombineret indsats af Ospina og Kostas Manolas forhindrede en udligning.

Hverken Inter-mandskabet eller indskiftede Christian Eriksen, som leverede en særdeles energisk indsats i hans godt og vel 20 minutter på banen, formåede ikke at forhindre det truende semifinalenederlag, selvom værterne til sidst angreb med stort set samtlige markspillere.

Eriksen forsøgte sig flere gange i kampens døende minutter. Først med et skud, som blev blokeret af Napoli-forsvaret. Eriksen sendte det efterfølgende hjørnespark ind i feltet, inden han leverede kampens sidste chance, da han sendte en førstegangsafslutning forbi Napoli-målet.

Den anden og dermed afgørende semifinale bliver afgjort i Napoli torsdag den 5. marts.

Inter – Napoli: 0-1 (0-0)
0-1: F. Ruiz (57’)

Mere om Christian Eriksen

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik