Inter - Milan

Italien: Serie A
Inter M. Brozović (51), M. Vecino (54), S. de Vrij (70), R. Lukaku (90)
Stadio Giuseppe MeazzaFuld tid4-2Tilskuere: 75.817
Milan A. Rebić (40), Z. Ibrahimović (45)
LineupReferat

Stort Inter-comeback i Milano-derby

Af David Øhrstrøm

Efter Juventus’ overraskende nederlag, havde Inter alle muligheder for at genåbne mesterskabskampen, da de med en sejr kunne komme á point med ”Den Gamle Dame”.

Article image
Ritzau-Scanpix

Efter Lazios sejr tidligere på aftenen, var der pres på Inter for at holde trit med de andre tophold. Om det var nerver, over udsigten til et overtage førstepladsen i Serie A, der plagede Inter, skal være usagt, men AC Milan kom flyvende ud af starthullerne. De rødblusede havde flere gode chancer indenfor de første ti minutter, eksemplificeret med et tordendrøn fra Hakan Calhanoglu, der ramte stolpen efter ti minutters spil.

Inter havde generelt svært ved at holde fast i bolden, og de var sjældne gæster i modstanderens straffesparksfelt. Første og nærmest eneste gang i halvlegen, var en dobbeltchance ved Alexis Sanchez, der fik sit skud blokeret til hjørne og på det efterfølgende hjørnespark, headede Godín snert forbi.

Der stod generelt AC Milan på det meste i første halvleg, og fem minutter før pausen fik udeholdet en velfortjent gevinst. Castillejo sendte en lang bold ind i feltet, hvor Zlatan Ibrahimovic headede på tværs, og Ante Rebic udnyttede en dårlig afstemt Inter-defensiv til at score en af karrierens letteste mål, med en inderside fra få meters afstand.

Zlatan Ibrahimovic var, som så mange gange før, første halvlegs store oplevelse og fem minutter senere, var Zlatan så i målscorerens rolle, da han efter et hjørnespark udnyttede svag opdækning til at score til 2-0 i første halvlegs sidste minut.

Anden halvleg startede med en advarsel til Matias Vecíno, og dette kunne tolkes som et forvarsel for det stormløb, som Inter satte ind. ”Nerazzuri” vågnede i den grad op efter pausen, og efter 55 minutter first-timede Brozovic en flugter i kassen, fra kanten af feltet. Det fik i den grad stadion til at vågne op, og man kunne fornemme fornyet tro, forplante sig på tilskuerpladserne.

Blot to minutter efter sendte Godín en god stikning afsted til Alexis Sanchez, der, på kanten af offside, fandt Matias Vecíno med et aflæg tilbage i feltet. Vecino sparkede uden betænkningstid til bolden, og Donnarumma kunne kun halvklare så bolden fortsatte ind i målet til 2-2.

Kampen var pludselig vendt på en tallerken, og Inter virkede ovenpå. Efter en smule stillingskrig satte Inter slutspurten ind, og efter 70 minutter fuldendte Inter comebacket, da de Vrij, efter et hjørnespark, på majestætisk vis, headede bolden ind i det fjerneste målhjørne. Minuttet efter fik vi fordoblet antallet af danskere på banen, da Christian Eriksen, til stor jubel for de fremmødte fans, blev skiftet ind i stedet for Alexis Sanchez.

Eriksen testede, med ti minutter igen, træværket med en kanonkugle fra 40 meters afstand, hvor danskeren sendte et frispark direkte på trekantsammenføjningen. AC Milan forsøgte at lægge et pres på Inter i slutminutterne, og Zlatan Ibrahimovic havde i sidste minut af den ordinære spilletid et hovestød på stolpen. Men tættere på kom ”Rossoneri” ikke, og i stedet blev det Lukaku, der ved at overspringe Simon Kjær, kunne lukke og slukke et dramatisk derby i overtiden til slutstillingen 4-2.

Resultatet åbner i den grad op for mesterskabskampen, der i år ser ud til at blive en dyst mellem både Juventus, Inter og Lazio i en af de mest tætte mesterskabskampe i Europa lige i øjeblikket.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik