Milan - Verona

Italien: Serie A
Milan H. Çalhanoğlu (29)
Stadio Giuseppe MeazzaFuld tid1-1Tilskuere: 55.355
Verona D. Faraoni (13), S. Amrabat (68)
Lineup

Maldini-traditionen fortsætter hos AC Milan

Af Christian Bang Jensen

Den tredje generation af Maldinier fik i eftermiddag debut for AC Milan, da Daniel Maldini blev skiftet ind i opgøret mod Helles Verona. En kamp hvor Milan skuffende kun fik 1-1.

Article image

Siden Zlatan Ibrahimovic er kommet tilbage til AC Milan, har milaneserne ikke set sig tilbage. Det er blevet til tre sejre og en uafgjort i fire Serie A-kampe, og man har tilmed klaret sig videre til semifinalerne i Copa Italia.

Men når den svenske talisman ikke er med, er AC Milan stadig et meget ustabilt hold. Det blev også bevist i eftermiddag, da holdet på hjemmebane kun fik 1-1 mod midterholdet Helles Verona.

På trods af resultatet var det alligevel en historisk dag på San Siro. I kampen overtid blev en 18-årige forsvarsspiller skiftet ind til sin seniordebut. Men den 18-årige forsvarsspiller er ikke en hvilken som helst akademispiller. Navnet på spilleren er Daniel Maldini, og han er tredje generation af Maldinier hos AC Milan.

Daniels farfar er den italienske legende Cesare Maldini. Han skiftede i 1954 til AC Milan og her tilbragte han 12 år af sin fodboldkarriere. For Cesare Maldini blev det til 347 kampe hos "Rossoneri."

18 år efter Cesare Maldini forlod AC Milan fik en anden og endnu mere ikonisk AC-Milan-spiller debut. Året er 1984 og spilleren er Cesare Maldinis søn Paolo Maldini. "Il Capitano," som Paolo Maldini bliver kaldt, viede ikke mindre end 25 år til AC Milan og er en vaskeægte "one club player." Han har klubrekorden for flest spillede kampe i den rød- og sortstribede trøje med 647 kampe.

Og i dag blev det tredje generations tur. Paolo Maldinis 18-årige søn, Daniel Maldini, fik dog kun de sidste to minutter af kampen mod Helles Verona og kunne derfor ikke gøre en afgørende forskel i en kamp, hvor Verona-klubben kom foran efter 13. minutters spil på mål af Davide Faraoni, mens AC Milans tyrkiske Hakan Calhanoglu på et afrettet frispark fik udlignet efter en halv times spil.

Danske Simon Kjær, der i transfervinduet blev udlejet til AC Milan, var ligesom Zlatan Ibrahimovic heller ikke i truppen i eftermiddags opgør.

Mere om Daniel Maldini

Relaterede artikler

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik