Southampton - Tottenham

England: FA Cup
Southampton S. Boufal (87)
St. Mary's StadiumFuld tid1-1Tilskuere: 29.282
Tottenham S. Heung-Min (58)
LineupVideo

Højbjerg og Saints skal i omkamp mod Spurs

Af Mads Sigh Lund Andersen

Ingenting delte de to hold på St Mary’s Stadium i dagens FA-Cup kamp

Article image
Ritzau-Scanpix

Efter Jose Mourinho i går udtalte på et pressemøde, at Tottenham ikke ser forskel på, om de spiller i Premier League eller FA-Cuppen, var der lagt op til, at dette ville blive et opgør, hvor Spurs ikke ville tage let på tingene og stille med stærkeste opstilling. Southampton kom også ind til kampen med deres bedste hold, og har været inde i en rigtig god stime, hvor de har vundet seks af deres sidste otte kampe. Desuden var Eriksen slet ikke med i dagens kamptrup for Spurs, hvilket tyder på, at danskeren er meget tæt på at skifte til Inter.

Kampen startede forholdsvis lige, og der var ikke nogen store chancer de første 20 minutter. Herefter kom der mere gang i kampen. Tottenham scorede halvvejs igennem første halvleg, men Lo Celsos afslutning ramte Son, der stod i en offside-position, på vej mod mål og derfor annullerede VAR-dommeren målet.

Både Tottenham og Southampton havde en stor chance hver inden pausen. For Tottenham blev Lucas Moura spillet i dybden, men Angus Gunn i Saints-målet lavede en god redning. Southamptons chance faldt til Ings, der fik bolden forbi Lloris, men Tanganga fik clearet bolden på stregen, og dermed stod det 0-0 ved pausen.

I anden halvleg var det mere af det samme – det var ikke rigtig nogle af holdene der formåede at dominere kampen. Det var dog Tottenham, der kunne åbne scoringen. Lo Celso lavede et rigtigt godt løb igennem midtbanen, hvor han satte tre mand af. Han lagde den videre til Lamela, som spillede den til Son, og Son satte et præcist skud over i det lange hjørne – 1-0 til Tottenham efter 58 minutter. VAR-dommeren kom igen i spil, da der både blev appelleret for offside og frispark af Southampton, men Jonathan Moss, dagens VAR-dommer, besluttede, at målet skulle gælde.

Spurs kunne dog ikke formå at holde føringen. Saints erobrede bolden fra Aurier, herefter den hurtigt blev spillet ud til venstre på kanten af feltet, og her blev bolden spillet på tværs af boksen, hvor Boufal mødte bolden med en hård inderside, og scorede til 1-1 i det 87. minut.

Ingen af de to hold kunne formå at tage sejren, og dermed skal disse to hold spille omkamp på New White Hart Lane om cirka 10 dage.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik