Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Europa: Europa League
FT
0 - 1
(0 - 0)
FC København
Malmö FF
S. Papagiannopoulos (77)
StillingReferat
Tobias Mølgaard Sørensen

Malmø tæmmede "Løverne" - og begge er videre

Der var rigtig meget på spil for de to skandinaviske mandskaber, der begge jagtede en videredeltagelse i Europa League, og missionen lykkedes for både FC Copenhagen og Malmø FF.
Med løven på vort stolte bryst – vi følger jer fra kyst til kyst
Det blev ordene fra FC Copenhagens fans, der gav spillerne en varm modtagelse til ”Kampen om Norden”, hvor gæsterne fra Malmø skulle bruge en sejr for at være helt sikker på at spille europæisk til foråret.

Den svenske danskerklub startede ellers kampen med gode takter, og de fik københavnerne til at løbe efter kuglen, men det niveau holdt ikke længe. FC Copenhagen tog over og begyndte at sætte deres præg på spillet. Den første chance kom på en indlæg fra hjemmeholdets højreback Varela, der med et højt indlæg var tæt på at finde en fri N’Doye midt for mål.

Spilovertaget havde ”Løverne” gennem hele første halvleg med enkelte udfald, hvor de overlod initiativet til gæsterne. Hjemmeholdet fik ellers strikket mange fine angreb sammen, men det blev aldrig til åbenlyse scoringsmuligheder.

Den største chance kom i midten af halvlegen, hvor Falk fik sat et par Malmø-spillere af med finurlige driblinger, hvor han kunne sende en bold i dybden til Fischer. Han havde fundet vejen forbi modstanderens forsvar, men skuddet kom aldrig ind i det farlige område.

Mod slutningen forsøgte N’Doye sig fra kanten af feltet med et skud, der havde den rigtige retning mod kassen, men der var ikke nok fart i afslutningen til, at Dahlin i Malmø-buret kom i problemer.

Hjemmeholdet kunne gå til pause med det halvandet ben videre i Europa League, mens gæsterne endnu ikke kendte til deres egen skæbne.

Med torden og brag kom Malmø-holdet ud til anden halvleg, hvor de i flere situationer kom frem til chancer. Malmøs AC fik en skudmulighed fra distancen efter et frispark, og det var tæt på, at Johansson blev udplaceret i københavnernes bur. Malmø jagtede føringsmålet, der kunne sende dem direkte videre i turneringen.

Kortene sad ligeledes mere løst på kampens italienske dommer i anden halvleg, hvor flere af spillerne kom i dommerens sorte bog. Kampens tænding blev dog ikke mindre af den grund, da spillerne ofrede sig i alle dueller.

Fischer kom til hjemmeholdets farligste forsøg i midten af anden halvleg, hvor han på riposten inde i feltet trykkede af, men skuddet blev blokeret af en Malmø-spiller, der kom flyvende på tværs.

Gæsternes Rosenberg kom ind i det lille felt med et kvarter tilbage og testede Johanssons reflekser, hvor FC Copenhagens keeper vandt den duel, men minutterne senere måtte han se sig udplaceret, da en anden Malmø-angriber så sit snit til at score for sit hold. Efter lidt tumult inde i det lille felt lykkedes det for Traustason at sætte bolden i nettet, men den blev rettet af af Papagiannopoulos. Københavnernes svenske forsvarsspiller kom derfor på scoringstavlen mod sin egen vilje.

Ståle Solbakken gik benhårdt efter udligningen og satte mod slutningen en ekstra angriber på banen, og dermed var jagten startet for hjemmeholdet. Det blev også indskiftet Santos, der prikkede bolden ind i rosen for københavnerne, men linjedommeren havde kort tid forinden hævet flaget.

Mere skete der ikke i kampen, og Malmø tog derfor 1.-pladsen fra FC Copenhagen. Hjemmeholdet kiggede derfor på resultatet i gruppens anden kamp, hvor Dynamo Kiev smed point mod Lugano, og dermed er de videre sammen med Malmø FF.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER