Fodbold nyheder

Bruno Fernandes og holdkammerater:
Fans sagde, de ville dræbe os

Af Daniel Zastrojevic

Sporting-spillerne Bruno Fernandes og Ristovski fortæller, at klubbens ultraer Juventude Leonina truede spillerne med at slå dem ihjel, da de for halvandet år siden blev angrebet i omklædningsrummet på træningsanlægget i Alcochete.

Article image
Ritzau-Scanpix

I maj 2018 blev portugisisk fodbold ramt af en kæmpe skandale, da Sporting-ultras fra Juventude Leonina valgte at angribe egne spillere efter en dårlig periode. Flere spillere blev angrebet - heriblandt Bas Dost, der ellers på daværende tidspunkt havde scoret 34 mål i sæsonen.

Den dag i dag kører der stadig retssager, og Stefan Ristovski fortalte følgende ifølge den portugisiske TV-kanal CMTV.

- Jeg så 4-5 maskerede personer. De råbte: "Vi dræber jer!" De sagde, at det her var vores sidste chance, og at vi ikke kunne spille på den måde. Den dag i dag, når Sporting taber, er jeg bange for, at det kommer til at ske igen.

Bruno Fernandes har for kort tid siden udtalt i retten, at fansene truede Acuna med at slå ham ihjel.

Fansene skulle ifølge Sporting-anføreren også have råbt følgende:

- I fortjener ikke denne her trøje!

Fernandes forklarede også, at der ikke var nogen, der rørte ham. At der var 24-25 maskerede ultraer, der var i omklædningsrummet for at angribe spillerne.

Ligeledes fortæller Fernandes, at han stadig den dag i dag føler "angst og frygt i dag."

Den tidligere Barca-forsvarsspiller Jeremy Mathieu sagde, at han aldrig ville glemme den frygt, han følte, da de blev angrebet. På samme måde var han også bange for, at et angreb vil ske igen ligesom Ristovski.

Foruden Bas Dost blev spillere som William Carvalho, Rui Patricio, Rodrigo Battaglia og Marcos Acuna også angrebet, og fansene var særligt sure på dem ifølge Bruno Fernandes.

Aftenen inden angrebet havde ex præsidenten de Carvalho kritiseret Acuna og havde en heftig diskussion med Rui Patricio og William Carvalho.

Det var bevist, at den tidligere Sporting-præsident Bruno de Carvalho havde en finger med i spillet og stod bag angrebet på spillerne.

Bruno de Carvalho havde en fortid i ultra-gruppen Juventude Leonina, så han havde et godt kendskab til gruppens tidligere ultraleder ved navn Nuno Mendes, der går under kælenavnet "Mustafá".

I dag er der kommet en ny præsident i Sporting - Frederico Varandas. Han er i åben krig med ultraerne.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik