Fodbold nyheder

Top 10: De mest kontroversielle Ballon d’Or-vindere

Af Tobias Mølgaard Sørensen

Pudsig liste...

Article image
Ritzau-Scanpix

10. Pavel Nedved
Arsenals Thierry Henry var storfavorit til titlen, men det blev Juventus’ Pavel Nedved, som løb afsted med trofæet i 2003.9. Igor Belanov
I 1986 blev Gary Lineker topscorer ved VM-slutrunden, men han måtte se sig slået til titlen af Dynamo Kievs Igor Belanov.


8. Cristiano Ronaldo
Mange så Bayern Münchens Franck Ribery til at løbe med titlen, da han havde været storspillende for det tyske hold, men Ronaldo modtog titlen. Det var heller ikke ufortjent, da han havde scoret 66 mål i 56 kampe i 2013.


7. Fabio Cannavaro
Den sidste forsvarsspiller til at vinde Ballon d’Or var italieneren, men flere eksperter mente, at Gianluigi Buffon fortjente prisen.


6. Andriy Shevchenko
Han var utrolig for AC Milan i 2004, men portugisiske Deco havde vundet fire titler med Porto i den sæson, og han var derfor favorit.


5. Lionel Messi
I 2010 vandt Spanien verdensmesterskabet og det var Xavi og Andres Iniesta, der var store favoritter sammen med hollandske Wesley Sneijder. Alligevel blev det Lionel Messi, der trak det længste strå.


4. Luka Modric
Han førte Kroatien til VM-finalen i 2018, men Lionel Messi var sidste år frontløberen, der igen havde imponeret for Barcelona.


3. Luis Figo
I 2000 skiftede portugiseren til Real Madrid fra Barcelona, og det var hans holdkammerat Zinedine Zidane, som var årets favorit.


2. Matthias Sammer
Den defensive midtbanespiller vandt titlen foran ”gamle”-Ronaldo, der vandt det spanske mesterskab med Barcelona i 1996.


1. Michael Owen
Han er den seneste englænder til at vinde titlen, og det gjorde Liverpool-angriberen med 24 mål i 46 kampe. Favoritten i 2001 var Real Madrids Raúl.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik