Denne artikel er sponsoreret
Torsten Brix

Derfor skal du skifte til en e-cigaret

Du har måske hørt om en e-cigaret før, men hvad er det egentlig, og hvorfor skulle man skifte til det? En e-cigaret er en elektrisk cigaret, som giver dig samme fornemmelse som med en almindelig cigaret, men du indånder ikke samme tobaksrøg, når du ryger e-cigaret. Det gør det til en mindre sundhedsskadelig løsning end almindelige cigaretter, men det har også en lang række andre fordele at vælge en e-cigaret.
Vejen mod et rygestop
Hvis du har i tankerne, at du en eller anden dag gerne vil stoppe med at ryge, ville det være en god løsning at vælge skifte til en e-cigaret i første omgang. Hvis du vælger en e-cigaret, vil det ikke føles som et rygestop, fordi du stadig får samme følelse som før. Til gengæld kan du få e-væske til din e-cigaret, som ikke indeholder tobak, så du langsomt kan vende dig af med trangen til det.


Du sparer en masse penge
Hvis du er storryger og har været det i mange år, er det nok ikke pengene, der afgør, om du vil ryge cigaretter eller ej, men ikke desto mindre kan du spare mange penge på at vælge en e-cigaret i stedet. Det koster cirka 50 kroner ugentligt at bruge en e-cigaret, hvor det derimod hurtigt kan komme op at koste 40-80 kroner for cigaretter, hvis du ryger mange af dem dagligt.


Det er mere praktisk
Du vil hurtigt opleve, at en e-cigaret er langt mere praktisk end almindelige cigaretter. Du slipper både for at skulle have en lighter på dig altid eller spørge efter en, når du er ude og har glemt en. Men du slipper også for at skulle at have et sted at komme af med din aske og dit skod. Din e-cigaret kan du rende rundt med i tasken eller lommen, og den kan du hive frem når som helst.


Slip for lugt og dårlig smag
Bor du sammen med en kæreste, der ikke ryger og er træt af røglugt, eller er du selv træt af at skulle lugte af røg i både dit tøj, hår m.m., når du er ude blandt andre? Med en e-cigaret kan du slippe for det, for dampen fra den sætter sig ikke som en lugt i dit tøj, møbler, hår eller andet. Desuden kan du få e-væsker med alle mulige smage såsom slik, mentol, frugt m.m., som gør, at det heller ikke på samme måde generer folk, som du sidder sammen med, hvis ikke de er vilde med den normale tobakslugt.


Du kan ryge flere steder
Der er efterhånden rigtig mange steder, hvor det ikke er tilladt at ryge i dag såsom institutioner og andre offentlige steder, men mange af de steder gælder ikke for e-cigaretter. Samtidig behøver du ikke være nervøs for at ryge i dit hjem, fordi du frygter, at dine møbler, vægge og lofter skal komme til at lugte og blive gule. Dampen fra e-cigaretterne gør nemlig slet ikke dette.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER