Fodbold nyheder

Hvem bliver fyret først?

Af Torsten Brix

Presset er gigantisk i flere Premier League-klubber. Indkast.dk har kigget nærmere på fire af dem, hvor presset er størst…

Article image
Ritzau-Scanpix

Everton – Marco Silva
Ifølge flere store engelske medier så er det næsten et spørgsmål om timer, før Marco Silva bliver fyret i Everton, og mange spår klubbens tidligere manager David Moyes til at afløse ham. Lørdagens hjemmebanenederlag til bundholdet Norwich sendte Everton imod bunden. De har kun fået 14 point i 13 kampe og indtager 15.-pladsen, selvom truppen har spillere som Jordan Pickford, Fabian Delph, Gylfi Sigurdsson, Alex Iwobi, Moise Kean, Richarlison og Theo Walcott. Efter kampen imod Norwich sang Everton-fansene: ”You’re getting sacked in the Moning”. Silva har ansvarlig for holdet i 58 kampe og vundet de 24. Den tidligere Everton-boss Ronaldo Koeman blev fyret i 2016/17 efter han havde været i klubben i 58 kampe og vundet de 24 – er det et tegn for den målfattige manager? Evertons næste kampe er Leicester, Liverpool, Chelsea, Manchester United og Arsenal – det kan han vel ikke overleve?


Ole Gunnar Solskjær – Manchester United
Mange af Manchester United-fansene ønskede også efter 70 minutters spil af Sheffield United-kampen, at nordmanden skulle forlade klubben, men tre mål på syv minutter ændrede dette. Alligevel blev det ikke til sejr, og når en af verdens største fodboldklubber tæt på jul indtager 10.-pladsen i deres nationale liga, må det skrige på en fyring. Solskjærs håb kan være, at siden Sir Alex Ferguson stoppede i klubben, har der været mange udskiftninger på manager-posten med forskellige fodboldfilosofier og heraf indkøb af spillere. Nordmanden har i stedet satset meget på unge spillere, og de tre mål i weekenden blev scoret af spillere i starten af tyverne. Så måske kan den fremtidstanke forbedre Solskjærs chance for at blive på posten, men fyringstruet – det må han være!


Unai Emery – Arsenal
I Arsenal har de også døjet meget med at finde en afløser for deres legendariske manager Arsene Wenger, og statistikkerne har efterhånden slået fast, at Emery ikke er løsningen. London-holdet har ikke vundet i seks kampe, hvilket er deres værste periode i over 20 år. Derudover har Arsenal fået den værste start på en sæson i 37 år, og de er uden sejr i november. Men ikke nok med det… spillet i weekenden på hjemmebane imod Southampton var ganske forfærdeligt, og ”The Gunners” var meget heldige med at få et point i overtiden på hjemmebanen. Det kan vel ikke fortsætte?


Manuel Pellegrini – West Ham
Den chilenske manager brugte i sommer næsten en milliard kroner på nye spillere, men det kan man ikke se i spillet på banen, og det var ikke til at se i weekendens nederlag til formsvage Tottenham. Efter kampen er West Ham placeret som nr. 16 i Premier League – efter 13 kampe har givet 13 point. Det er simpelthen ikke godt nok for den ellers så sympatiske 66-årige manager. West Ham har ikke vundet siden de slog Manchester United for to måneder siden og i den periode blev de blandt andet også slået ud af Carabao-cuppen til Oxford fra den tredje bedste engelske fodboldrække… nederlaget var på 0-4 til den højstlønnede West Ham-manager nogensinde. Han ligner en færdig mand i West Ham.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik