Fodbold nyheder

Wenger får chefstilling i FIFA

Af Tobias Mølgaard Sørensen

Den legendariske Arsenal-manager er blevet udnævnt til FIFAs chef for global fodboldudvikling.

Article image
Ritzau-Scanpix

Der har i den seneste tid været mange rygter, der satte franskmanden i forbindelse med trænersædet i Bayern München, men nu er det ikke længere aktuelt efter offentliggørelsen af Arséne Wengers nye stilling hos FIFA.

Det 70-årige managerkoryfæ overtager stillingen efter Marco van Basten, der stoppede i oktober 2018. Hans primære arbejdsområder er at føre tilsyn med et regelsættende panel, kendt som IFAB, trænerprogrammer og teknisk analyse af spillet ved FIFA-turneringer.

Arséne Wenger havde selv en udtalelse til pressen efter udnævnelsen.

- Jeg ser meget frem til at tage denne ekstremt vigtige udfordring til mig, ikke kun fordi jeg altid har været interesseret i at analysere fodbold fra et bredere perspektiv, men også fordi FIFAs mission som verdensfodbolds styrende organ virkelig er global.

- Jeg tror, at det nye FIFA, vi har set vokse frem i de senere år, har selve sporten i hjertet, og FIFA er fast besluttet på at udvikle spillet i det mange forskellige komponenter. Jeg ved, at jeg kan bidrage til dette mål og vil sætte alt min energi til dette, sådan sagde franskmanden efterfølgende.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik