Fodbold nyheder

Legende om Christian Eriksen:
Han er ikke god nok

Af Daniel Fisker

Den tyske legende Lothar Matthäus mener, at Christian Eriksen indtil videre har skuffet i 2019.

Article image

Christian Eriksen har kontraktudløb med Tottenham Hotspur til sommer, hvilket blandt andet betyder, at han kan forhandle med klubber udenfor England fra og med januar måned.

Kontraktsituationen har ført til, at rygterne nu sender den danske stjernespiller til nogle af Europas største klubber – blandt andre Real Madrid og Lothar Matthäus’ gamle klub Bayern München.

Bayern München er umiddelbart allerede dækket ind i forhold til Christian Eriksens position, hvor lejesvenden Philippe Coutinho i øjeblikket slår folderne.

Det er sandsynligt, at den sydtyske storklub køber den brasilianske playmaker fri af sin kontrakt med FC Barcelona, når lejekontrakten udløber til sommer.

Philippe Coutinhos ankomst i München har dog sået tvivl om Thomas Müllers fremtid i klubben. Hvis den 30-årige tysker forlader sin barndomsklub, så vil det uden tvivl åbne en dør på klem for Christian Eriksen. Det er Lothar Matthäus dog umiddelbart ikke interesseret i.

- Jeg har fulgt spilleren i lang tid. Han har indtil videre skuffet mig i 2019, udtaler Lothar Matthäus ifølge Sport 1.

- En transfer til FC Bayern vil ikke give nogen som helst mening for mig. Det vil derimod være meget overraskende. I mine øjne er han ikke en spiller, som kan hjælpe Bayern.

- Hvis han ikke er god nok for Tottenham, så er han ikke god nok til Bayern. Uli Hoeneß (Bayern München-præsidenten, red.) har også sagt, at Bayern ikke har brug for bænkevarmere.

- Eriksen er en fin tekniker – en typisk ”nummer 10” – men han er langsom. Niko Kovac (Bayern München-træneren, red.) foretrækker hurtige spillere.

- I mine øjne er Eriksen den slags spiller, som gør hele forskellen på det højeste niveau. Derfor skal der fokuseres på Kai Havertz næste sommer, hvor man stadigvæk vil have Philippe Coutinho, som også spiller godt som ”nummer 10”.

- Man må heller ikke glemme Müller, som kan spille alle offensive positioner og ikke bør give op. Jeg holder fast i, hvad jeg sagde: Eriksen giver ingen mening.

Usikkerheden omkring fremtiden har tilsyneladende haft en negativ effekt på Eriksens præstationer. I hvert fald har danskeren kun scoret et enkelt mål og leveret en enkelt assist i denne sæsons 11 kampe for Tottenham, som lørdag tager imod Watford på hjemmebane.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik