Fodbold nyheder

Danmark på EM-kurs efter Yussuf P-kasse

Af Daniel Pantic

Yussuf Poulsen scorede, da Danmark vandt 1-0 over Schweiz i EM-kvalifikationen.

Article image
Ritzau-Scanpix

Danmark havde hårdt brug for en sejr efter skuffelsen mod Georgien tilbage i september, og der var lagt op til en stor aften i Parken. En time før kampstart smed Irland point mod Georgien, og en sejr mod Schweiz ville sende Danmark op på siden af Irland mens Schweiz ville blive distanceret med fire point.

Åge Hareide havde både fundet plads til Andreas Cornelius og Lasse Schöne i den danske holdopstilling. Kampen startede dårligt for Danmark, og efter 14 minutter fik Schweiz kampens første store chance. Granit Xhaka fik en hel del plads, og Arsenal-spilleren var tæt på at sende bolden op i hjørnet, men Kasper Schmeichel diskede op med en verdensklasse-redning, og nåede at få fingrene på bolden.

Efter 24 minutters spil fik Danmark deres første chance. Andreas Cornelius steg op i feltet og headede bolden ned for fødderne af Christian Eriksen, som slet ikke fik ram på bolden. Danmark kom bedre og bedre med i kampen.

Kort efter var Schweiz på spil igen. Admir Mehmedi løb dybt, og angriberen flugtede bolden modsat af Schmeichel i det danske mål, men Schmeichel kom utroligt ned til den og parerede den væk. Danmark skulle prise sig lykkelig for Schmeichel i det danske mål. Stillingen var 0-0 ved pausen af landskampen.

Kort inde i anden halvleg prøvede Ricardo Rodriguez chancen for distancen, men igen parerede den danske målmand bolden op på overliggeren. Kasper Schmeichel var verdensklasse. Der var ikke mange chancer til Danmark, men efter 54 minutter skete der noget i den anden ende. Andreas Cornelius steg op og headede bolden ned på jorden, denne gang til Martin Braithwaite, som ikke nåede at afslutte, og den røg dermed ud til hjørnespark. På det efterfølgende hjørnespark headede Thomas Delaney kort forbi mål.

Efter knap en times tid sendte Christian Eriksen bolden i dybden til Martin Braithwaite, som fik en friløber, men i stedet for at løbe ned mod mål sendte Leganes-spilleren bolden på tværs til Cornelius, hvorefter chancen løb ud i sandet.

Efter dette gik kampen i stå og vi skal helt frem til slutningen af kampen. Efter 85 minutter blev Yussuf Poulsen sendt i dybden af en fremragende aflevering af Christian Eriksen, og Leipzig-angriberen var helt fri og alene mod Yann Sommer inden han iskoldt sendte den i mål til 1-0.

Dette blev også resultatet på kampen. Danmark vinder 1-0 mod Schweiz, og har nu ligeså mange point som Irland i EM-kvalifikationen, mens Schweiz har spillet en kamp færre er fire point efter.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik