Fodbold nyheder

Tidligere Chelsea akademi-chef roser Abramovich til skyerne:
Jeg er stolt

Af Mads Sigh Lund Andersen

Michael Emenalo, Chelseas tidligere technical director, er glad for at se, akademiet fungerer.

Article image

Siden Roman Abramovich købte Chelsea, har der været få spillere, der er slået igennem fra Chelseas eget akademi. Oftest har Chelsea hentet spillere på transfermarkedet, og specielt de seneste par år, har deres akademispillere blot været lejet ud sæson efter sæson. Det virker dog til at være ændret nu. I denne sæson har vi set Tammy Abraham, Mason Mount og Fikayo Tomori slå igennem både på Chelseas førstehold, men også Englands landshold. Det glæder den tidligere Chelsea-mand Michael Emenalo.

- Du kan kun være stolt over, hvad der sker med de her drenge. Ikke kun drengene, men også taknemmelighed for den indsats mange mennesker har gjort, for at disse drenge kan lykkes. Jeg forsvarede akademiet, da der var pres, tvivl og pessimisme omkring det. En manager lavede en præsentation omkring, hvorfor akademiet ikke var nødvendigt. Argumentet var, at det tager for lang tid, og ejeren skulle stoppe med at pumpe penge ind i det, fordi det virkede til at være spild, sagde Emenalo til Daily Telegraph.


- Jeg var nødt til at kæmpe imod det, og det er her jeg er meget, meget stolt af ejeren (Roman Abramovich, red.), fordi han stolede på mig, og var villig til at lytte til mig og give akademiet tid. Han ville ikke opgive det. Han troede på akademiet og han troede på mig, fortsatte Emenalo.

Optakter

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik