Tottenham - Bayern München

Europa: Champions League
Tottenham S. Heung-Min (12), H. Kane (Str. 61)
Tottenham Hotspur StadiumFuld tid2-7Tilskuere: 60.127
Bayern München J. Kimmich (15), R. Lewandowski (45), S. Gnabry (53), S. Gnabry (55), S. Gnabry (83), R. Lewandowski (87), S. Gnabry (88)
LineupReferatVideo

Bayern udrenser Tottenham med cifrene 7-2

Af Christian Kern Hansen

Det var to stjernespækkede mandskaber der tirsdag-aften mødte hinanden på et tætpakket stadion i Nordlondon. Bayern München var på besøg hos Tottenham, og kedeligt blev det aldrig. Tværtimod kunne seeren nyde godt af ni scoringer i aftenens Champions-League-brag. Syv af dem scoret af gæsterne fra det sydtyske.

Article image
Ritzau-Scanpix

Der var store forventninger til kampen mellem Tottenham og Bayern München, da der var topbrag i gruppe B. Bayern München havde startet fortrinligt, da man på hjemmebane i første runde havde besejret Røde Stjerne fra Serbien med 3-0. Anderledes var Tottenham kommet sværere fra start i gruppe B, da man smed en 2-0-føring på udebane mod græske Olympiacos. Der var derfor store forventninger til de hvidblusede fra Nordlondon.

Kampen startede glimrende for Tottenham, i det de satte sig tungt på spil og chancer, og i sær Bayerns opbygningsspil blev truet af et aggressivt Tottenham-mandskab. Tottenham skabte gode muligheder i kampens første 10 minutter, og efter 12 minutter kunne sydkoreaneren, Heung Min Son, fuldenede den gode start på kampen. Tottenham udnyttede en personlig fejl fra Bayern Münchens midtbanespiller, Corentin Tolisso, og da Heung Min Son fik bolden i feltet var der ingen slinger i valsen. Med en god afslutning over mod fjerneste hjørne, kunne Manuel Neuer ikke sætte en stopper for skuddet, og kampens stilling var nu 1-0 til hjemmeholdet.

På trods af Bayern Münchens defensive dårlige start på kampen, var der dog enkelte postive elementer i angrebsspillet, og blot tre minutter efter Tottenhams føringsmål, sendte Joshua Kimmich bolden i netmaskerne til stillingen 1-1. Efter 1-1-udligningen fra sydtyskerne, satte Tottenham sig igen tungt på både spil og chancer og lignede da også klar det bedste hold på banen. Chancerne blev bare ikke omsat. Det formåede Bayern München dog til gengæld at gøre.

Efter de første 30 minutter kom Bayern München bedre med i kampen, og fik sammensat en del flere pasninger, samt rykket spillet længere op på Tottenhams banehalvdel. På trods af Tottenhams dominans i store dele af første halvleg, var det Bayern München der kunne gå mest tilfredse ned i omklædningsrummet. Lige inden pausen samlede Lewandowski en retur bold op på kanten af feltet, og i bedste Lewandowski-stil sparkede han den hårdt og fladt ned i hjørnet. Uden nogen chancer for verdensmesteren, Hugo Lloris inde i målet.

Anden halvleg startede med omvendt fortegn, da Bayern München nu var det altoverskyggende dominerende mandskab.
Serge Gnabry bliver efter 52 minutter sendt i dybden af holdkammeraten Benjamin Pavard, og Gnabry fortsatte sit drev med bolden ufortrødent og fik Tottenham-spillerne til at ligne en omgang kegler i en træningsøvelse. Med et godt træk ind banen lagde tyskeren bolden over i det lange hjørne, og Bayern München havde nu formået at vende kampen fuldstændig på hovedet.

Blot to minutter efter laver Tottenham en uprovokeret opspilfejl, og sydtyskerne straffede fejlen prompte. Serge Gnabry blev spillet fri, og med hans ellers noget mere kølige venstre-ben, sparkede han bolden flot ind i det lange hjørne. Bayern München førte nu med hele 4-1 på udebane i London. Hvem havde set den komme?

Nu begyndte Tottenham at vågne mere op, og fem minutter senere blev Danny Rose nedlagt i feltet af Bayern-kantspilleren Kingsley Coman. Straffesparket skulle sparkes af Harry Kane, og englænderen eksekverede flot straffesparket.

Tottenham forsøgte nu at udnytte sit momentum til fulde, men det helt store pres på Bayern München indtraf aldrig. Dog kom englænderne frem til nogle muligheder, herunder en stor chance til Christian Eriksen. Selvom Tottenham efter straffesparkscoringen var mere i boldbesiddelse end tyskerne, formåede Bayern München at kontrollere kampens forløb, og noget overraskende fortsatte målene med at vælte ind i kampens afslutning.

Efter 83 minutters spil lagde Bayern Münchens midtbanespiller Thiago Alcantara en fantastisk aflevering i dybden, og Gnabry behandlede denne flotte stikning på fornemste vis, da han i fremdrift tog en perfekt førsteberøring og sendte Bayern München i front med 5-2.

Så skulle man tro, at Tottenham ellers vil lukke ned, men nedsablingen fortsatte. Endnu en opspilsfejl fra englænderne resulterede i en hurtigt omstilling, den polske skarpretter Robert Lewandowski omsatte til stillingen 2-6. Minuttet efter kom Gnabry fri på kanten af felten, og sparkede flot bolden over i det lange hjørne. Han kunne hermed fejre sit fjerde mål i kampen med de mange tilrejsende Bayern München-tilhængere.

Så lød slutfløjtet, og resultatet, ja det lød som noget fra en Tennis-kamp. 7-2 sejr til Bayern München. Kampen må siges at være meget mærkværdig, da den på ganske kort tid ændrede fuldstændigt fortegn.En Champions League-kamp fodboldfanatikeren sent vil glemme. Tottenham er nu blot noteret for et point efter de to første spillerunder i Gruppe B, mens Bayern München fører gruppen med maksimumpoint.
Tottenham - Bayern München: 2-7 (1-2)
1-0: Son Heung-Min (12)
1-1: Joshua Kimmich (15)
2-1: Robert Lewandowski (45)
3-1: Serge Gnabry (53)
4-1: Serge Gnabry (55)
4-2: Harry Kane (61, str.)
5-2: Serge Gnabry (83)
6-2: Robert Lewandowski (87)
7-2: Serge Gnabry (88)

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik