Fodbold nyheder

Leicester nupper tre point i VAR-drama mod Spurs

Af Mads Sigh Lund Andersen

Schmeichel vinder dansker-duellen mod Eriksen.

Article image
Ritzau-Scanpix

Tottenham skulle i dag op imod Leicester. Et hold som Tottenhams stjerneangriber Harry Kane er rigtig glad for at spille imod. Kane havde nemlig inden kampen scoret 13 mål i 12 kampe imod Leicester i alle turneringer igennem hans karriere.

Det var såmænd også den engelske anfører der åbnede scoringen, da Son lagde en fræk hælaflevering af til angriberen, som, efter et skub i ryggen, fik scoret nærmest liggende – et meget specielt mål og 1-0 til Tottenham. Målet kom efter en jævnbyrdig start, hvor Leicester havde scoret et mål, der dog blev annulleret af VAR for offside, hvilket ikke var sidste gang VAR kom i fokus i kampen. Ved halvlegen var stillingen 1-0 til Tottenham efter en jævnbyrdig første halvleg, hvor Leicester ville føle, at de ikke havde heldet med sig.

Anden halvleg fortsatte, hvor første halvleg slap – en meget jævnbyrdig forestilling. Dette blev eksemplificeret, da begge hold havde to store chancer inden for to minutter. Først var det Vardy, der sendte et skud afsted, som blev reddet flot af Gazzaniga, og efterfølgende havde Son en stor chance, men sydkoreaneren sparkede ved siden af målet.

Efter 64 minutter var "Spurs" farlige igen. Bolden blev spillet igennem til Son, som blev tacklet. Bolden rullede herefter ud til Kane, som fandt Aurier på kanten af feltet i højre side. Han lagde bolden til rette og fyrede mod mål. Bolden blev rettet af, da den ramte Chilwell, og fløj ind i nederste målhjørne, og Tottenham havde en 2-0-føring. Eller det troede Tottenham-spillerne i hvert fald.

Efter målet var dommer Paul Tierney langsom til at få fløjtet kampen i gang igen, fordi VAR var ved at tjekke for en mulig offside på Son. Efter cirka et minuts venten blev målet annulleret for offside, sammen med et billede, der viste, at Son var få millimeter offside. Dette viste sig at være en meget afgørende beslutning.

Seks minutter efter Tottenham fik annulleret deres mål, blev der lagt en bold i Tottenham-feltet, som havnede for fødderne af Ricardo, som lagde bolden forbi Gazzaniga i målet, og så stod det 1-1. Leicester var dog ikke færdige. I det 85’ minut modtog James Maddison bolden midt på banen. Han tog et par træk inden han kanonerede bolden afsted. Gazzaniga kastede sig ned, men kunne ikke nå bolden, der sad helt ude ved stolpen, 2-1 til Leicester og et imponerende skud af den unge englænder.

Kampen sluttede uden de helt store chancer, og Leicester snuppede altså de tre point, og de indtager øjeblikket en anden plads i Premier League.

Leicester – Tottenham: 2-1 (0-1)
0-1: Harry Kane (29)
1-1: Ricardo Pereira (69)
2-1: James Maddison (85)

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik