Fodbold nyheder

Åh nej... Bendtner skal starte på en frisk – igen

Af Torsten Brix

Skal man grine eller græde? Den kontroversielle angriber har fået nok en chance, men det plejer altså at gå galt, når det danske svar på ”Paul Gascoigne” får en ny chance…

Article image
Ritzau-Scanpix

Vi starter lige med en gennemgang af nogle af Bendtners eskapader:

- I Arsenal-tiden var Bendtner så skidefuld foran natklubben Boujis i London, at han tabte bukserne, og kort tid efter totalsmadrede han sin Aston Martin, da han kørte over 160 km/t i den.

- I Sunderland udførte han hærværk på en række parkerede biler sammen med den vanvittige holdkammerat Lee Cattermole.

- Med en promille på 1,75 i blodet kørte Bendtner i den forkerte retning på den ensrettede Gammel Strand i indre København.

- Senere kastede han et glas efter en taxa foran ”Kostbar”.

- Nok engang kom han i problemer med en taxachauffør, hvis bil en halvnøgen Bendtner valgte at piske med sit bælte.

- Kort tid herefter var Nicklas Bendtner årsagen til, at en taxachauffør i København brækkede kæben efter uoverensstemmelser omkring en meget lille taxaregning. Efterfølgende fik Bendtner en dom på 50 dage med fodlænke.


Dette er blot nogle af historierne, som er påhæftet Bendtner. Af andre kan nævnes, da han valgte at vise sine sponsorerede underbukser til EM2012 eller da han mødte op i en stor Mercedes hos Wolfsburg, hvis hovedsponsor er Volkswagen. Eller da han grinte under mindehøjtideligheden for Gary Speed, der netop havde begået selvmord eller eller…

Trods dette valgte Ståle Solbakken, at den danske angriber kunne bruges i FC København, men var årsagen til, at nordmanden hentede Bendtner af lyst eller af nød?


En transferbombe
Tidligere har Solbakken taget sig af Bendtner, når angriberen har haft brug for det. For tre år siden, da angriberen blev smidt på gaden i Wolfsburg, fik Bendtner ikke blot lov til at træne med FCK, og de stillede også den fysiske træner Anders Storskov til rådighed. Derudover har han trænet med klubben flere gange og betragtes vel som ”en ven af huset”.

Alligevel var det lidt af en transferbombe, der sprang i transfervinduets sidste minutter, da FCK offentliggjorde klubskiftet for den 31-årige. Det var højst sandsynligt ikke sket, hvis Dame N’Doye var skadesfri og Jonas Wind ikke var langtidsskadet. Derudover glippede det for FCK i transfervinduet at hente Isaac Kiese Thelin i Anderlecht som en offensiv erstatning for blandt andet salget af Robert Skov. Desuden kan man ikke udelukke, at den dårlige form hos Sotiriou og Santos har åbnet lidt op for Bendtners korte kontrakt med FCK. Hovedstadsholdet står overfor mange opgaver i Europa League, men om Bendtner bliver klar til dem, er fortsat uvist, så samlet set var klubskiftet lidt af en transferbombe.

Måske ikke Superligaens største – det må Rafael van der Vaart vel stadigvæk være – men det var da lækkert med lidt ekstra krydderi i dansk fodbold. Det skal Bendtner nok komme med, og nu hvor Solbakken ikke kunne få den, som han elskede, må han jo elske den, som han fik.

At Bendtner kun har fået en fire måneders kontrakt i FCK, må handle om, at Solbakken ikke har ret meget tiltro til projektet og formentlig ikke har de store forventninger til Bendtners fysiske formåen. Solbakken har tidligere sagt til Ekstra Bladet, at hvis angriberen kom til FCK, ville han ikke kunne bidrage med noget de første måneder. Så om dette skal lykkes, afhænger i den grad af, om Bendtner går på træningsbanen med 100% fokus og ikke bliver lokket af de mange andre fristelser i København.

Allerede nu kan FCK berette om udsolgte Bendtner-trøjer, og ankomsten har da også stor PR-værdi, men man fristes til at sige, at værdien næsten ikke ændres, om Bendtner får succes eller bliver en fiasko i FCK. Spørg bare Paul Gascoigne, som næsten har levet af sin ballade i karrierens efterår og efterfølgende, da den aktive periode sluttede.


Et trist eftermægle
Kan FCK få Bendtner tilbage og kan hele projektet lykkes? Næppe... Såfremt at Bendtner havde niveauet eller muligheden for at vende tilbage til toppen af skandinavisk fodbold, så havde Rosenborg ikke ladet ham gå til FCK. Bendtner har ikke spillet for den norske klub siden april og er sikkert ikke i god forfatning.

Dette klubskifte er et sats for FCK, som mangler angrebsmuligheder, og på trods af de mange overfald på taxichauffører og spirituskørslen i København har de hentet Bendtner til den danske hovedstad.

Selvom den danske angriber med en fortid i så store fodboldklubber som Arsenal, Juventus og Wolfsburg har oplevet store ting både på klubplan og på landsholdet, så vil hans eftermægle måske komme til at handle om al balladen udenfor banen. I disse linjer på Indkast.dk har jeg tidligere skrevet:

… man kan vel ikke udelukke, at Bendtner vender tilbage til København og FCK, hvis hovedstadsklubben tror på, at den festlige mand på 30 år kan falde lidt til ro. Bendtner har tidligere slået fast, at han elsker at gå i byen, og at han håber på, at han kunne fortsætte med dette, indtil han bliver 50 år. Han virker ikke at blive træt af byturene og den ballade, som han har med at tiltrække sig på disse.

… For selvom mange græder over det åbenlyse spild af talent, griner andre over det selvsamme. Omvendt så er der mange af disse mennesker – blandt andet jeres skrivekarl – der ønskede, at det var den langt mere selvsikre Bendtner, der skulle have taget Danmarks sidste og altafgørende VM-straffespark imod Kroatien i stedet usikre og selvtillidsforladte Nicolaj Jørgensen. Alt dette er historie nu, hvilket pessimister også mener, at Bendtners fodboldkarriere kan være.

Klubskiftet til FCK ligner sidste chance for Bendtner, hvilket klubbens tidligere bestyrelsesformand Flemming Østergaard også antydede, da han på Facebook skrev:

- Spændende, tror og håber, at min ven Bendtner er klar over, at den chance han nu får i FCK af Ståle, skal gribes NU. Han har nu mulighed for at genoprette sin karriere, skuf IKKE de mange FCK-fans og ikke mindst dig selv! Jeg vil personligt give dig en “røvfuld” hvis du kvajer dig... arbejd hårdt og målrettet, så skal det nok lykkes. Endelig er klar over du bliver mandsopdækket på banen, men det bør være unødvendigt, at det også skal ske uden for banen!!

Stort set samme holdning havde landsholdsspilleren og den tidligere FCK-profil Mathias ' ”Zanka” Jørgensen, som sagde til Ekstra Bladet:

– Bendtner må nu vise, han er blevet en voksen mand. Og det her er en fantastisk mulighed for ham. Det har længe været sidste udkald for Nicklas. Han har kniven for struben. Men er der ét sted, hvor Nicklas gerne vil lykkes, så er det netop i FCK. Men jeg tror også, at der er en god mulighed for at se den bedste udgave af Nicklas Bendtner. For nu er han hjemme, hvor han kommer fra. Det er helt afgørende han viser, han vil det her både på banen og udenfor. Men alle ved jo, at han har evnerne og talentet.

Så Bendtner har fået en chance til at starte på ”en frisk” – igen, men det plejer altså at gå galt, når han får det…

Mere om Nicklas Bendtner

Mere om FC København

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik