Denne artikel er sponsoreret
Torsten Brix

Fodbold på programmet – OL 2020

De Olympiske Lege har altid været omgivet af spænding, sagn, mystik og stor ærefrygt, når verdens store atleter stimler sammen for at kæmpe om de olympiske medaljer - og spændingen er allerede stor, når snakken falder på næste års planlagte OL.
De Olympiske Lege har sit ophav i det gamle Grækenland. I Oldtiden blev ordet olympiade (eller på græsk olympia) brugt til at betegne en fastlagt periode på fire år, og det var lige præcist den tid, der var mellem legene. Det er lidt svært at fastlægge præcist hvor, hvornår og hvordan de første lege fandt sted, men de blev efter sigende afholdt i 776 før vores tidsregning og var en del af en række religiøse ritualer til ære for guden Zeus. De oprindelige lege havde kun én sportsgren, man kunne dyste i, og det var et løb hen over stadion.

Distancen var på 192 meter, og vinderen fik den store ære og hæder og en olivenkrans, der var et symbol på den store sejr. Sejrherren var højt respekteret, og legene var meget populære. Faktisk var de så populære, at de gamle grækere valgte at inkludere Romerriget i de efterfølgende lege, i takt med at legene voksede både i størrelse og i antallet af sportsgrene, man kunne dyste i. Da kristendommen senere gjorde sit indtog og nedlagde de gamle ritualer, der som bekendt var til ære for de græske guder, gik der heller ikke længe, før legene også stod for skud og blev nedlagt.


De moderne olympiske legeVi skal faktisk helt hen til 1894, før den franske adelsmand Pierre de Coubertin kom på at genoptage de græske lege. Han dannede derfor den Olympiske Komité, IOC, og to år efter i 1896 blev de første moderne olympiske lege afholdt i Athen i Grækenland. Herefter er de olympiske lege blevet afholdt fast med fire års mellemrum.

Listen over deltagende sportsgrene er lang og med de nye tilføjelser, vil der i alt være 33 deltagende sportsgrene i Tokyo i 2020. Atletik, cykling, fægtning, skiskydning, gymnastik, og svømning er de oprindelige fem sportsgrene - der er blevet konkurreret i disse sportsgrene i OL siden begyndelsen af de moderne lege. Udover disse fem vil der i 2020 blandt andet også være tennis, bueskydning, basketball, boksning, ridning, judo, og karate, og selvfølgelig fodbold – og det er netop fodbold, det skal dreje sig om nu.


OL i Tokyo
Næste års Olympiske Lege bliver nemlig afholdt i Tokyo i Japan, og her er nogle af de bedste fodboldspillere selvfølgelig med i kampen om medaljerne. Fodbold har været en fast bestanddel af legene siden 1990, hvor det først udelukkende var for mænd, da kvinderne først blev inkluderet i Atlanta i 1996. Nu skal vi se lidt på de fodboldnationer og hold, der er med i år 2020. Fodbold og sport generelt har altid været genstand for spekulationer og væddemål, og de Olympiske Lege er ikke nogen undtagelse. Der er en del muligheder, hvis du vil deltage i væddemålene, men en sjov og sikker måde er at spille Lodden Thinks

Det er et sjovt spil, du kan spille sammen med vennerne, mens I sidder og ser kampene. Basalt set så gælder det om at vædde om alting lige fra resultatet af kampen til, hvad spillerne skal have at spise efter kampen, og om hvordan de mon vil fejre en potentiel sejr. Man kan vædde om bogstaveligt talt alt, og det er så op til hovedpersonen, Lodden, at lande på et svar, og de andre spillere skal så gætte, hvad de tror, Lodden svarer.

Næste år vil fodboldkampene begynde den 24. juli og slutte den 9. august, hvor det vil være tydeligt, hvem sejrherrerne er, men først skal de respektive lande kvalificere sig til OL.

Det er kun U23-hold, der kan stille op i 2020, og de kvalificerede i Europa er allerede blevet fundet. Det er Spanien, Rumænien, Tyskland, og Frankrig. Derudover er Japan automatisk med, fordi de er værtsland, mens vi stadig venter på at finde ud af, hvem resten af de kvalificerede er. Disse lande har alle nogle helt fantastiske spillere, og især et land som Spanien spiller fodbold helt i verdensklasse med spillere som for eksempel Iker Casillas og Raúl. De andre europæiske hold som Frankrig og Tyskland klarer sig som regel også virkelig godt til de Olympiske Lege og forventninger til 2020 er store.

Det bliver enormt spændende at følge med og se, hvilke af de øvrige lande, der kvalificerer sig til at spille i Japan, og hvordan det hele kommer til at løbe af stablen næste år. I 2016 var det Brasilien, der løb med sejren i et enormt spændende og nervepirrende finaleopgør mod Tyskland, og der er intet, der tyder på, at det bliver mindre spændende i Japan i 2020.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER