Fodbold nyheder

De Ligt:
Derfor valgte jeg Juventus

Af Silas Stage

Hollandske Matthijs de Ligt har løftet sløret for årsagen til hans skifte til italienske Juventus.

Article image

I torsdags blev det endelig offentliggjort, at den blot 19-årige Matthijs de Ligt skal spille i den italienske storklub Juventus. Prisen lød på omkring 550 millioner, hvilket var noget mindre end rygterne, der meldte om et beløb på den gode side af 700 millioner. Men det er ikke pengene, der trak den unge hollænder til Juventus, men derimod klubbens nye træner Maurizio Sarri.

- Han var en af grundene til, at jeg ønskede at komme hertil, fortalte forsvarsspillere og uddyber.

- Jeg snakkede med Sarri på telefonen, før jeg skrev under, bare så vi kunne lære hinanden at kende.

Matthijs de Ligt var ellers rygtet til næsten alle europæiske topklubber med Real Madrid og Barcelona forrest i jagten. Særligt Barcelona virkede næsten selvskrevet til at hente de Ligt, da de også hentede landsmanden og Ajax-klubkammeraten Frenkie de Jong på en forhåndskontrakt.

Den hollandske forsvarsklippe har i stedet valgt Sarris filosofi, som den italienske træner forsøgte at få implementeret i Chelsea i sidste sæson, og selvom han hentede en tredjeplads hjem i Premier League og et Europa League-trofæ, forlod Sarri klubben efter uoverensstemmelser med klubben. Den filosofi vil de Ligt gerne give en chance.

- Jeg har hørt en masse gode ting omkring ham, og jeg kan gode lide hans fodboldfilosofi, og hvordan han forbereder sit forsvar.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik