Fodbold nyheder

Er Sunderland på vej tilbage?

Af Mikkel Overgaard

Den engelske storklub Sunderland kan være på vej tilbage mod toppen af engelsk fodbold.

Article image
Ritzau-Scanpix

Sunderland måtte i sæsonen 2017 se en nedrykning fra Premier League i øjnene, trods at have været en fast bestanddel af den engelske bedste række i flere år.

Denne sæson blev efterfulgt af en mindst ligeså forfærdelig en af slagsen, hvor holdet endnu engang kom under nedrykningsstregen og endte i League One, den tredje bedste række i England. Dette har også kostet fem forskellige managers jobbet over de seneste to år, hvor holdet nu er anført af manager, Jack Ross.

Efter en skuffende slutning på denne sæson, med kun fem point i de sidste fem kampe, missede Sunderland dermed også muligheden for direkte oprykning tilbage til The Championship. Holdet har dog vist lovende takter i play-off, hvor de ubesejret nu er klar til finalen på Wembley i kampen om den sidste oprykningsplads. Efter at have lagt skuffelsen bag sig, har det nordengelske fodboldhold fundet tilbage til nogle af de takter, som man husker dem fra i sin tid i Premier League.

Med kun fem nederlag i 46 kampe er Sunderland også det hold, som har tabt færrest kampe i denne sæson. Holdets 19 uafgjorte er dog også det største antal i tabellen, hvilket afspejles i deres slutplacering på en femteplads.

Sunderland møder Charlton d. 26. maj i finalen på Wembley.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik