Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Vidste du om… Olivier Giroud

Pudsigheder, statistikker og andet om den franske angriber.

- at ligesom Didier Drogba har Giroud spillet flere sæsoner i de lavere franske rækker, inden han er slået igennem på den internationale scene. I 2007/08 var Giroud udlejet til Istres i den tredjebedste række.

- at han er bare én af seks spillere, der har været topscorer i både Frankrigs bedste og næstbedste liga.

- at i 2011/12-sæsonern kom angriberen til 161 afslutninger. Flest i Ligue 1. Samme sæson vandt Giroud flest luftdueller i ligaen. 3,7 per kamp.

- at med 21 mål blev Giroud den første Montpellier-spiller, der blev topscorer i Frankrig.

- at første store gennembrud kom, da han scorede 21 mål for Tours i den næstbedste række. I øvrigt sammen med efterfølgende Arsenal-holdkammeraten Laurent Koscielny. I samme periode blev han kåret til ”Årets bedste spiller i Frankrig”.

- at han spillede sammen med ”Nr. 10” Younes Belhanda, der har kaldt den tidligere holdkammerat for ”Den bedste spiller nogensinde i Frankrig – med hovedet”.

- at den meget tatoverede angriber er blevet kåret til den mest sexede spiller i Ligue 1.

- at hans storebror Romain spillede ungdomsfodbold med Thierry Henry, men han endte med karriere som rugby-spiller.

- at i december 2020 blev Giroud den ældste spiller (34 år, 2 måneder og 2 dage) til at lave et hattrick i Champions League.

- at i sommeren 2021 blev han udlånt til AC Milan, selvom han kort tid forinden havde underskrevet en ny kontrakt med Chelsea.

- at i starten af 2022 lavede han to mål i "Derby di Milano", da Inter blev besejret 2-1.

- at han også lavede to mål i sidste spillerunde af 2021/22-sæsonen, som gjorde at AC Milan blev mester for første gang i 11 år.

- at da han til VM2022 scorede imod Polen lavede hans sit landskampmål nr. 52 for Frankrig og dermed tog han rekorden som Thierry Henry havde.

- at i efteråret 2023 blev han målmand i slutningen i Serie A-kampen imod Genova og havde to redninger, som sikrede en 1-0-sejr til Milano-holdet. 
 

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER