ALT om VM

Fodbold nyheder

Mario Balotelli – helt sin egen

Af Tobias Hansen

Den talentfulde italiener har taget hele fodboldverdenen med storm, både på banen, men ikke mindst med sine adskillige episoder uden for.
Article image
Ritzau-Scanpix
Mario Balotelli er en af den slags fodboldspillere, som man enten elsker, eller elsker at hade. Hans karakter er noget ganske unikt, og kan man lide det eller ej, er han en af vor tids absolut største personligheder i moderne fodbold. Vi bringer her en lille bid af den store italieners livshistorie.


Fra Italien, til Italien

Det er nok de færreste, som på stående fod kan huske, hvad der skete onsdag d. 30 januar 2013. Det skulle da måske lige være de over 500 mennesker der denne dag er samlet foran Ristorante Giannino, for at se Mario Balotelli præsenteret i AC Milan. Aftenen ender i stor tumult, og gadekampe med politiet, og dette er måske et meget godt billede på, hvilken personlighed der netop er kommet til klubben.

Glæden over Balotelli er enormt, i hvert fald i den rød/sorte del af Milano. Inter-fans vil nok have et mere akavet forhold til den spiller, som de nogle år tidligere så møde op i en spillertrøje for ærkerivalerne. I mellemtiden har Mario Balotelli været i Manchester City, hvor han for alvor har fået vist sit værd på banen, men også sine til tider ugennemtænkte opførsel udenfor.

Tiden i Inter var en blandet oplevelse for Balotelli, og hans forhold til daværende træner Mourinho var mildt sagt anstrengt. Den tidligere Inter-træner fortalte i et interview med CNN om sine oplevelser med italieneren, og bragte her en efterhånden meget kendt episode frem, som tåler gentagelse, her fortalt af ”The Special One” selv.Generationsskiftet i Italien

Da Balotelli slog igennem i Inter, var det et særsyn i italiensk fodbold, at en så unge spiller spillede så meget, som tilfældet var med Balotelli. Italiens økonomiske krise havde dog sat sine spor i klubbernes økonomi, og der var ikke længere råd til at hente de dyreste spillere til klubberne. Sammenholdt med, at landstræner Prandelli ønskede en yngre linje på landsholdet, gav det muligheden for at spillere som Balotelli og El Shaarawy kunne få deres gennembrud. Og den chance blev grebet.

Balotelli og Shaarawy var således blandt de unge spillere, som Prandelli havde taget med i den italienske trup til EM-kvalifikationen. Udover de to Milan-spillere havde Prandelli også udtaget PSG's Marco Veratti og Romas Mattia Destro, der på daværende tidspunkt var hhv. 19 og 21 år.

Balotelli fik sin debut i en venskabskamp mod Elfenbenskysten i August 2011, og har siden da optrådt i 24 landskampe for Italien, og scoret 10 mål.

Forladt af sine forældre

Balotellis barndom har ikke været en dans på roser. Som to-årig blev han efterladt af sin forældre, Thomas og Rose Barwuah, som oprindelig var fra Ghana, men var flyttet til Italien. Han blev efterladt på et hospital, og taget i varetægt af ægteparret Thomas og Sylvia Balotelli. Mario selv knyttede denne kommentar, da Sportsweek spurgte, om han havde tilgivet sine forældre.

- Tilgivet dem? Nej. Hvis det havde stået til dem, var jeg i en afrikansk landsby nu, eller måske var jeg slet ikke i live. Nogle mennesker siger, at det at blive efterladt giver et sår, som aldrig heler. Jeg siger, at et forladt barn aldrig glemmer.

At glemme sin oprindelse har også været svært for Mario, der indtil han blev atten år bar navnet Mario Barwuah. Dette skyldes, at han ikke var blevet adopteret fra hospitalet, og derfor ikke havde ret til at skifte navn. Dette har flere gange bragt Balotelli i misforståelser med myndigheder, da han altid har brugt navnet Balotelli, selvom hans ID har sagt noget andet.

Drengerøven Balotelli

Man kan naturligvis ikke komme udenom nogle af de spektakulære og til tider åndssvage ting, som den store italiener har foretaget sig. Hvem kender f.eks. ikke historien om, at han affyrede fyrværkeri i sin lejlighed, som endte med at sætte ild i ejendommen. Eller historien om, at han forærede sin bror, Enoch, en splinterny Porsche.

Balotelli er også glad for kvinder, og havde over en længere periode et on/off-forhold med modellen Raffaella Fico, som han også har et barn med. De to brød dog op, og Mario sprang videre til en ny model, denne gang belgisk, ved navn Fanny Neguesha. Selvsamme Fanny, som han udlovede til samtlige Real Madrid-spillere, hvis de i året Champions League, havde leveret et comeback mod Dortmund. Det gjorde de ikke, men det kan dog alligevel have været for meget for Fanny, som kort tid efter forhold Mario.

En måske knapt så kendt historie er historien om, at Balotelli fik foretaget en øjenoperation, kort tid inden han var tiltænkt et par vigtige kvalifikationskampe for landsholdet. Landstræner Prandelli fortæller her, hvordan han reagerede på episoden.

- Jeg var irriteret over, at han valgte præcis de dage. Jeg vil ikke sige, at det bliver hans sidste landskamp. Jeg ved det bare ikke. Jeg ser på ham igen og igen, og prøver at forstå, om han virkelig gerne vil være den bedste. Dette er en usædvanlig episode. Jeg har brugt for, at han viser, at hans plads på holdet er fortjent. Jeg har dog også kigget tilbage på tidligere kampe, og tænker stadig, at han kan være nyttig, sagde Prandelli i 2012 til Word Soccer.

Balotelli blev dog taget ind igen, og har siden da spillet flere landskampe. I aften står han, og resten af de italienske mandskab over Brasilien i gruppefinalen ved Confederations Cup, og med spillere som Pirlo og De Rossi ude, vil italienerne håbe på, at Balotelli viser det kæmpe potentiale, som han bærer rundt på.

Historierne om Balotelli er mange, og det er langt fra dem alle sammen, der her er nævnt. Én ting virker dog sikker, nemlig den, at vi ikke har hørt det sidste til den store italiener.


VM 2022

Lande-beskrivelser

Profiler

Lisandro Martinez
Amsterdams carnicero
Kevin De Bruyne
Kasseret af Mourinho
Gabriel Jesus
Er fortovsmaleren med øgenavnet Tetinha ”up 4 it”?
Gabriel Martinelli
Arsenals diamant
Neymar
30 år
Rodrygo
Fundet på gaden
Vinícius Júnior
VINI, VIDI, VICI
Joachim Andersen
Ukendt rekordindkøb eller Ronald Koeman?
Martin Braithwaite
Bedre end FIFA
Andreas Cornelius
Ny i FCK… for tredje gang
Kasper Dolberg
SMIL
Christian Eriksen
Tæt på Helveg og Jan Dahl
Pierre-Emile Højbjerg
Fremskudt bryst og frie følelser
Simon Kjær
Lederen der taler med fødderne
Phil Foden
Storsamler af fodboldkort og større end Messi
Harry Kane
Otte ord
Marcus Rashford
Red for life
Raheem Sterling
Hjem til London
Ben White
Fremtidsløsningen for Arsenal?
Karim Benzema
BenzeNA eller hattrick-helt?
Olivier Giroud
Jagter Henry
Antonie Griezmann
Tidligere Esencia!
Kylian Mbappé
Den næste Pelé kender retningen
Raphaël Varane
Gennembrud imod Manchester United
Memphis Depay
Tarzan med tatoveringer
Mohammed Kudus
Alle har retten til at drømme
Takehiro Tomiyasu
Fjerde gang var lykkens gang
Luka Modric
Fra flygtning til verdens bedste
Hakim Ziyech
Gadedrengen
Robert Lewandowski
Var bedre end Messi og Ronaldo
Wojciech Szczesny
Flot aktion til VM i skyggen af Schmeichel
Joao Felix
Bedre end Ronaldo
Bruno Fernandes
Portugals redningsmand
Ronaldo
Ulidelig tilværelse, temperamentet og den handicappede dreng
Bernardo Silva
Alf'en
Xherdan Shaqiri
Alpine Messi
Granit Xhaka
Udskældt stjerne
Luka Jovic
Når 6% ikke er nok
Dušan Tadić
Den hjemvendte søn
Dušan Vlahović
DV9
Álvaro Morata
Udskældt helt
Kai Havertz
Kopi af Lampard
Edinson Cavani
Tidligere bevaret hemmelighed
Darwin Nunez
Den næste Luis Suarez eller Liverpools manglende brik?
Brenden Aaronson
The Medford Messi
Gareth Bale
Kasseret af Mourinho og Real Madrid
Daniel James
Den walisiske Usain Bolt

Vidste du om ...

VM Artikler

VM Legender

Kampe og tabeller

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik