Niklas Gerster

Premier League-klubber vil forbyde betting-sponsorer

Nyt initiativ fra Premier League skal være starten på et nyt kodeks for benyttelsen af bettingsponsorer.
- Selvom det ikke er helt perfekt, så er det et stort skridt. For bare tre år siden var der næsten 30 klubber i de to bedste engelske rækker, som havde betting-sponsorer på fronten af trøjerne. Men efter dagens annoncering nærmer vi os noget, når det tal bliver nul.

Sådan lyder det fra James Grimes til The Guardian på baggrund af dagens nyhed omkring, at Premier League-klubberne vil bandlyse betting-sponsorer på trøjerne fra 2026/27-sæsonen. Et skridt i den rigtige retning - men altså ikke helt nok ifølge Grimes som er på afvænning fra spilafhængighed.

James Grimes er desuden stifter af "The Big Step," som er en kampagne, der har til formål at modarbejde tendensen med fodboldklubber, der samarbejder med bettingfirmaer.

Men til The Guardian påpeger han også, at dagens tiltag ikke er nok til at komme helt i mål. Der bliver nemlig ikke tale om en fuldstændig afskaffelse af betting-reklamer på fodboldtrøjer.

Otte Premier League-klubber bærer betting-reklamer på fronten af deres trøjer: Bournemouth, Brentford, Everton, Fulham, Leeds, Newcastle, Southampton og West Ham. Men dagens beslutning fastslår, at det udelukkende er på fronten af trøjerne, at bettingreklamer ikke vil fremgå fra 2026/27-sæsonen.

Det vil derfor stadig være tilladt for klubberne at have betting-sponsorer repræsenteret andre steder på trøjerne. Eksempelvis på ærmerne. Hvad tænker I om dette tiltag? Vil det have den fornødne effekt på at modvirke ludomani, eller bør der gøres mere?

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER