Christian Bang Jensen

Hvem skal afløse skadet Manuel Neuer? Bayern München i målmandskaos

Bayern München mangler en målmand efter Manuel Neuer er blevet skadet på en skiferie. Men skal det være rutinerede Sven Ulreich, den udlånte arvtager Alexander Nübel eller en helt tredje, der skal tage pladsen i målet resten af sæsonen?
Selvom der fortsat er et par uger til at Bundesligaen bliver genoptaget efter sit vinterhi, er der allerede nu kaos i Bayern München. Den normale sikrer sidste skanse Manuel Neuer er blevet alvorligt skadet på en skiferie og kommer ikke til at spille kampe i Bundesligaen dette forår.

Det skulle ikke i sig selv være et problem, for ”Die Bayern” har allerede fremtidssikret sig på pladsen med den talentfulde Alexander Nübel, der er udset til at være arvtageren for Manuel Neuer på længere sigt.

Problemet opstår, fordi Alexander Nübel i jagten på værdifuld spilletid og udvikling, er blevet udlånt til AS Monaco. Et sted, som tyskeren er glad for at være, og han ser derfor ingen mening i at komme hjem til Bayern München på nuværende tidspunkt.

– Det giver ingen mening for mig at komme tilbage. Jeg er glad for at være her, og jeg har mange kampe foran mig med Monaco. Jeg føler igen vigtigheden af hver enkelt kamp. Det har jeg ikke lyst til at smide igen, fortæller målmandstalentet til den tyske avis Bild.

Dermed står Bayern München med valget af den rutinerede reservemålmand Sven Ulreich, men flere tyske medier har allerede fortalt, at han ikke vil blive tilbudt pladsen i foråret. Skaden i Manuel Neuers underben er så alvorlig, at der ikke er sat en returdato for den 36-årige tyske keeper, og derfor ønsker Bayern München både en løsning til resten af foråret, men også en, som kan være aktuel i den kommende sæson.

– Det er vigtigt, at vi finder den bedste løsning for vores hold på kort sigt, og så må vi kigge på fremtiden bagefter. Vi ser på forskellige scenarier. Men (Alexander) Nübel ville naturligvis være en oplagt løsning. I sidste ende er det AS Monaco, der har det sidste ord, fortæller Bayerns sportsdirektør, Hasan Salihamidzic til det andet stort tysk fodboldmedie, Kicker.

Kicker har tidligere beskrevet, at Monaco allerede har afvist Bayern Münchens ønske om at få målmanden hjem før tid, og da Bayern München ikke har en tilbagekaldelses-klausul i lejeaftalen, står storklubben med håret i postkassen.

– Det er i sidste ende Monaco, der skal beslutte, om jeg skal tilbage. Jeg er under kontrakt her. De skal først give grønt lys til, at det kan ske, så jeg tror, at det bliver svært, fortæller Alexander Nübel til Bild.

Skulle det ikke lykkes at overbevise Monaco og Alexander Nübel, vil Bayern München ud på markedet efter en ny målmand. Et af kravene, som de tyske medier har opsnappet er, at han skal kunne tale tysk. Derfor bliver der spekuleret i den schweiziske landsholdsmålmand Yann Sommer, der er tilknyttet Borussia Mönchengladbach.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER