Denne artikel er sponsoreret
Torsten Brix

Hvorfor er danskerne så vilde med fodbold?

Fodbold er med stor sandsynlighed den mest populære sport i hele verden. Over hele kloden elsker høj som lav dette spil, men særligt vilde med fodbold er vi her i Danmark. Men hvorfor er det sådan? Det ser vi nærmere på her, så læs med og få mere at vide.
Rigtigt mange danskere holder selv meget af at snøre fodboldstøvlerne og sætte kursen mod den lokale fodboldbane, men størtsteparten holder sig til at se bold på TV eller på stadion, når yndingsholdet spiller. Der er flere måder, man kan nyde dette legandariske spil på.


Spil på et hav af kampe
En af grundene til, at fodbold er så populært kan være, at man både kan spille det selv men også spille på det. Forløberen til det, vi i dag kender som sportsbetting var tips, hvor man kunne tippe en 13’er og vinde penge. Dengang var der tale om 13 kampe, hvor man på tipskuponen kunne sætte kryds ved 1, kryds eller 2 og i lørdagens sportsudsendelse få resultaterne. I dag kan man spille på mange flere kampe og turneringer og for eksempel kan man spille med i Leo King VM konkurrencen og måske være heldig.

18+ | Spil ansvarligt | StopSpillet.dk | Selvudelukkelse: ROFUS.nu | Vilkår gælder!


En direkte linje til jægersamfundet
En anden grund er uden tvivl, at det simpelthen er sjovt og gribende at spille fodbold. Kritikere siger, at det er tosset at løbe rundt og sparke til en bold, men netop udfordringen i at få bolden i mål på trods af modstandernes forsøg på at forhindre det, gør at fodbold tiltrækker så mange. Tager man evolutionsbrillerne på, ser man en lige linje til stenaldersamfundets måde at skaffe føde på, nemlig ved at jagte et dyr og nedlægge det.

Også fællesskabet med holdkammeraterne og den indsats, man sammen gør har uden tvivl betydning for, at så mange vælger at dyrke denne sport. Her trækker man et fælles læs og glæder sig sammen over sejre, mens man muntrer hinanden op ved nederlag.


De store danskere
Man må heller ikke glemme, at selvom vi er et lille land, har vi adskillige store fodboldprofiler her i Danmark. Tænk bare på Pernille Harder og Nadia Nadim, som med oprejst pande kaster sig ind i de vildeste tacklinger og scorer det ene flotte mål efter det andet. Tager man på rejse til fjerne lande, er der næsten ikke det sted, hvor man ikke kender navnene Peter Schmeichel og Michael Laudrup, og også disse store fodboldpersonligheder har uden tvivl været med til at forme mange danskeres glæde for fodbold.

Selvom det forestående VM i Qatar har været, og stadig er, forbundet med visse problematikker, er der ingen tvivl om, at rigtigt mange danskere vil tænde for deres TV og sidde klar, når den første kamp fløjtes i gang, og vi forhåbentligt skal se de danske drenge nå rigtigt langt i turneringen. Der er ingen garantier, men med profiler som Mæhle, Damsgaard og alle de andre er der lagt op til en særdeles spændende slutrunde.


VM kampagnen er ikke længere tilgængelig!

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER