Daniel Fisker

Real Madrid vinder ”El Derbi” og indtager førstepladsen

Real Madrid var hurtigt ude af starthullerne på Metropolitano, hvor Atlético Madrid ikke kunne forhindre, at lokalrivalerne tog alle tre point med hjem.
Atlético Madrid og Real Madrid forsøgte fra derbyets start at bygge et højt pres op, hvilket Real Madrid viste sig at have bedre held med end værterne. Rodrygo sendte Tchouameni i dybden, før franskmanden gav sin brasilianske holdkammerat bolden tilbage med en høj aflevering, og 21-årige Rodrygo forspildte ikke muligheden for at sende bolden i netmaskerne bag Oblak.

Real Madrids opskrift på et godt angreb virkede også, da der var 10 minutter tilbage af første halvleg. Her var det Vinicius Jr. og Luka Modric, der kombinerede på venstrekanten, inden førstnævnte sendte et skud på stolpen. Chancen løb dog ikke ud i sandet for ”Los Blancos”, fordi Valverde var hurtigt over returbolden.

Atlético Madrid havde ikke givet op på trods af at være bagud med to mål, men det blev sværere for værterne at indhente Real Madrids føring efter godt og vel en times spil, hvor João Felix måtte forlade banen med en skade. Atlético Madrid skiftede undervejs i anden halvleg til en 4-4-2-formation.

Da João Felix forlod banen, kom Hermoso på banen, og den 27-årige forsvarsspiller fik nogle begivenhedsrige minutter på banen, hvor han først reducerede til stillingen 1-2 og herefter modtog to gule kort på to minutter. Hverken Simeone på sidelinjen eller spillerne på banen kunne dog forhindre Real Madrid i at gøre rent bord på Metropolitano og indtage en foreløbig førsteplads.