G. Scamacca (23), J. Bowen (64), M. Antonio (78)
J. Jensen (69)
Niklas Gerster

Sensationen lurede – Men Viborg tabte på London Stadium

Viborg bød West Ham godt op til dans, men måtte sluge et ærgerligt to-måls nederlag.
Der ventede en på papiret overordentlig vanskelig opgave for Viborg FF torsdag aften, da Premier League-mandskabet West Ham bød de undertippede danskere velkomne I London til den første af to playoff-kampe til gruppespillet i Europa Conference League.

At der måske var motivation til forskel på holdene, var til at se i begyndelsen. Kampen på det store London Stadium er formentlig også den største i Viborg-spillernes hidtidige karriere. Omvendt lignede West Ham et hold, som forventede en let dag på kontoret.

Viborg udviste stort mod, og formåede i første halvleg at få spillet over på deres præmisser. De store angribere Jay-Roy Grot og Justin Lonwijk tog især mange slagsmål med West Ham-forsvaret. De var stærke opspilsstationer, og dermed kunne Viborg beskytte bolden meget. På den måde trak de tempoet ud af kampen, og holdte West Ham fint fra fadet.

Bedst som der var gode Viborg-tendenser, fik de en kold spand vand i hovedet i 23. minut. Maxwell Cornet lavede et par fikse træk i venstresiden, og med et perfekt indlæg sendte han den ind til den nyindkøbte angriber Gianlucca Scamacca, som pandede den i nettet. Den ærgerlige indkassering slog dog ikke Viborg ud, og de kom efterfølgende selv til chancer. Justin Lonwijk havde blandt andet et fint hug fra distancen, som susede snert forbi stolpen. Første halvleg sluttede således med en forventet 1-0-føring til West Ham.

Viborg kæmpede flot videre i anden halvleg, men efterhånden meldte trætheden sig mere, og West Ham fik større dominans. I 64. minut tog Jarrod Bowen så sagen i egen hånd, da han satte tempo på kanten af feltet, hvorefter han sparkede den fladt i det korte målhjørne. Herefter virkede West Ham komfortable, og de foretog flere udskiftninger.

Bedst som man troede kampen var afgjort, fik Viborg pludselig skabt en livline. I 69. minut blev Christian Sørensen spillet fri i venstresiden, hvorefter han smed et kælent indlæg imod bagerste stolpe, hvor Jacob Bonde dukkede op, og headede reduceringen ind til stor jubel for de imponerende mange fremmødte Viborg-fans.

Glæden var dog kortvarig. Efter et kort momentum hvor Viborg pressede West Ham, satte Said Benrahma foden ned. Kantspilleren lavede et fremragende sololøb i venstresiden, hvorefter han spillede Michail Antonio spejlblank, og den stærke angriber svigtede ikke. 3-1 i 78. minut.

Det blev slutfacit i en kamp hvor Viborg i den grad kunne være indsatsen bekendt. To-måls-nederlaget løj lidt, og dermed ser et videre avancement rigtig svært ud. Men mon ikke de grønblusede har tanket en god portion selvtillid, som de måske kan bruge i jagten på overraskelsen i Viborg næste torsdag.