Fodbold nyheder

Ekspert sår tvivl om Daramy-succes

Af Niklas Gerster

Daramy er tilbage i FCK. Men kan han leve op til de store forventninger?

Article image

- Mohamed Daramy har aldrig bevist sig selv over en hel sæson. Aldrig. Han var ligaens bedste i en måned, han har ikke engang bevist sig over en halvsæson.


Sådan siger Sebastian Stanbury, der er fodboldekspert på podcasten Mediano om tilbagekomsten af Daramy. Ordene indikerer usikkerhed på, hvorvidt Daramy nu er så lukrativ en transfer som hans CV ellers peger på.

FCK spillede i går med transfermusklerne, da de hentede deres gamle kending Mohamed Daramy tilbage på en et-årig lejeaftale. Den 20-årige danske landsholdsbejler vender retur til Superligaen efter et utilfredsstillende ophold hos Ajax. Her har han kæmpet gevaldigt med spilletiden på førsteholdet, og nu er han således vendt tilbage til hovedstaden for at genfinde formen.

Men kan den driblestærke offensivspiller nu også leve op til de forventninger, der utvivlsomt vil være til ham? Stanburys pointe er i hvert fald umiddelbart ikke grebet ud af den blå luft. Hvis man kigger tilbage på hans output fra 2019/2020-sæsonen og 2020/21-sæsonen, hvor han var en rimelig fast starter, så lavede han over de to sæsoner blot ni mål og fem assist. Ikke just de mest overvældende tal for en offensivspiller i FCK.

Daramy blev i 2021/22-sæsonen solgt til Ajax allerede efter seks kampe, hvor han i den grad leverede glimrende præstationer. Nu vil det således vise sig, om Daramy har kvaliteterne til at give FCK det kontinuerlige offensive output, som han er hentet ind for.

Mere om Mohammed Daramy

Mere om FC København

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik