Fodbold nyheder

Detaljer adskiller Ajax fra at hente fortabt søn hjem

Af Christian Bang Jensen

Ifølge hollandske Voetbal International er Ajax Amsterdam tæt på at hente den unge Brian Brobbey hjem fra RB Leipzig, efter angriberen skiftede til den tyske klub i sommer.

Article image
Ritzau-Scanpix

Ude godt, men hjemme bedst…

Den gamle talemåde har stadig sin berettigelse i 2021. Det må den unge hollænder Brian Brobbey erkende efter kun et halvt år i Bundesliga-klubben RB Leipzig. Den blot 19-årige angriber har ikke fået den ventede succes i den tyske liga, og derfor tyder meget på, at Ajax’ fortabte søn hurtigt vender tilbage til Æresdivisionen.


Ifølge det hollandske medie Voetbal International er det kun detaljer, der adskiller Brian Brobbey fra at vende hjem til Amsterdam, og i løbet af meget kort tid vil forhandlingerne være tilendebragt. Brian Brobbey gennemgik ifølge andre hollandske medier sit lægetjek i Ajax onsdag, og klubberne er angiveligt enige om en lejeaftale, men det er spørgsmålet om en købsoption, som Ajax meget gerne vil have skrevet ind i handlen, der adskiller de to talentfabrikker.

Brian Brobbey har været en del af ungdomsarbejdet i Ajax siden han var otte år gammel, men det var i starten af 2021, at han fik et mindre gennembrud, da han nettede tre gange i seks Europa League-optrædener. Det bemærkede daværende RB Leipzig-træner Julian Nagelsmann, som var hurtigt på markedet og allerede i marts lavede en forhåndsaftale med det 19-årige stortalent.

Da det stod klart senere på foråret 2021, at Julian Nagelsmann forlod RB Leipzig for Bayern München, kom der imidlertid kurrer på tråden, hvor Brian Brobbey, agenten Mino Raiola og Ajax Amsterdam alle forsøgte at få handlen trukket tilbage. Det skete ikke, og da det ringede ind til Bundesliga start i sommer var Brian Brobbey en del af RB Leipzigs trup.

Kamptruppen har angriberen dog set langt efter, og midtvejs i sæsonen er det kun blevet til små 124 minutter i ni Bundesliga-kampe.

Mere om Brian Brobbey

Mere om RB Leipzig

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik