Fodbold nyheder

Milliardær køber sig ind i PL-klub

Af Niels Nedergaard

Den tjekkiske rigmand Daniel Křetínský, der står bag investorgruppen 1890s holdings a.s, har opkøbt 27 procent af West Ham.

Article image
Ritzau-Scanpix

På banen stormer West Ham i øjeblikket frem, hvor de lige nu indtager tredjepladsen i Premier League. Senest besejrede holdet på imponerende vis titelaspiranterne fra Liverpool, og nu er der også gode nyheder for West Ham uden for banen.

West Ham har nemlig solgt 27 procent af klubbens aktier til den tjekkiske rigmand Daniel Křetínský. Det oplyser klubben i et statement på sin hjemmeside.

I forvejen råder West Ham over den tjekkiske duo Vladimir Coufal og Tomaz Soucek, der begge har været store profiler for holdet i både denne og i forrige sæson, mens topholdet også har Alex Král i truppen, som man hentede i sommerens transfervindue.

Dermed gør milliardæren sine tre landsmænd selskab i West Ham. Daniel Křetínský star bag investorgruppen 1890s holdings a.s. Med i aftalen følger, at både Daniel Křetínský og kollegaen Pavel Horský indtræder i bestyrelsen hos WH Holding Ltd, som er selskabet bag West Ham.

Klubbens nuværende ejere David Sullivan og David Gold fortsætter stadig som hovedaktionærer i klubben, og deres position bliver ikke påvirket af den nye investorer, oplyser West Ham.

Mere om West Ham

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik