Fodbold nyheder

Troels Bech om det danske presspil

Af Torsten Brix

Fodboldeksperten kigger nærmere på den danske succes…

Article image

- Presset har fra starten været et af fire fokuspunkter for det nye trænerteam: at skabe flere muligheder for at presse modstandernens opspil højere. Det betyder reelt, at holdet går fra at forsvare eget mål til at angribe bolden. Det kræver stor gensidig tillid og gøres kun i fællesskab, som netop er to af de fire kvaliteter, som Hjulmand destillerede danskheden ned til; de andre to er viden og læringsevne.

Sådan skriver Troels Bech i dagens udgave af Politiken om det ”nye” danske landshold. Den tidligere Superliga-træner mener, at en stor del af forklaringen på den hurtige VM-kvalifikation til Danmark skyldes, at holdet har lagt et tungt pres på modstanderen:

- Tilliden kommer i spil, når den enkelte stoler på, at når han forlader sit område for at presse fremad, er der en anden, der dækker ham af. Fællesskabet er altafgørende for effektiviteten, da enkeltmandspres altid overspilles. Det kan konstateres, at presset derfor er blevet både et stærkt våben og et symbol på de underliggende værdier.

Mere om Danmark

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik