Fodbold nyheder

Mourinho nærmer sig bemærkelsesværdig Serie A-rekord

Af Stefan Lindahl

Roma-træneren José Mourinho nærmer sig rekorden for flest hjemmebane-kampe træk i Serie A uden nederlag.

Article image

Sassuolo, Udinese og Empoli. Det er de tre klubber, som kan ødelægge Roma-træner José Mourinhos rekord-mulighed i Serie A. Den portugisiske taktikker kan nemlig, hvis Roma ikke taber til de tre hold på hjemmebanen Stadio Olimpico snuppe rekorden som den træner i Serie A med flest hjemmebane-kampe uden nederlag i træk. Det meddeler Football Italia.

Mourinho er allerede oppe på 39 Serie A-kampe på hjemmebane uden nederlag. De første 38 var i hans tid som træner i Inter fra 2008-2010, hvor Mourinho slet ikke prøvede at tabe på hjemmebane.

Den 39. kom i den første Serie A-hjemmebanekamp som Roma-træner, hvor Fiorentina blev besejret med 3-1. Den sejr betød, at han rykkede foran Fabio Capello, som i perioden 2000-2002 i netop Roma gik ubesejret igennem en periode på 38 kampe.

Kun Juventus-træneren Massimiliano Allegri er nu over Mourinho. Italieneren nåede 41 Serie A-kampe uden nederlag på hjemmebane i sin første periode som Juve-træner. Det var Lazio, som i 2017 stoppede stimen for Allegri og Juve. I den første spillerunde i 2015-2016-sæsonen tabte Allegris Juve til Udinese. Det nederlag var Allegris eneste på hjemmebane i perioden fra august 2014 til 2017, hvor Lazio altså vandt 2-1 i Torino. Var Udinese-kampen i første spillerunde i 2015-2016-sæsonen endt med alt andet end et nederlag til Juve, så havde Allegris stime været på 61 kampe.

Hvis Mourinho og Roma altså ikke taber til Sassuolo, Udinese og Empoli, så er han den nye mand øverst på listen. Modstanderne er bestemt ikke de værste for Roma og Mourinho i jagten på rekorden. Roma har aldrig tabt på hjemmebane til hverken Sassuolo eller Empoli. Udinese har fire gange i dette årtusinde snuppet alle tre point på Olimpico. Udine-klubbens seneste sejr i Rom kom i 2020.

Mere om Roma

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Ajax - BeşiktaşChampions League - Dortmund - Sporting CPChampions League - Milan - Atlético MadridChampions League - Paris SG - Manchester CChampions League - Porto - LiverpoolChampions League - Real Madrid - SheriffChampions League - Atalanta - Young BoysChampions League - Bayern München - Dynamo KievChampions League - Benfica - BarcelonaChampions League - Juventus - Chelsea