Fodbold nyheder

Satsede Inter alt på en Scudetto?

Af Stefan Lindahl

Sidste sæson vandt Inter det italienske mesterskab for første gang siden 2010. Men kan prisen for den ene triumf blive fatal for Milano-klubben?

Article image
Ritzau-Scanpix

- Jeg kan ikke lyve overfor Inters fans, måske kan andre, men jeg kan ikke. Det bliver en svær og kompliceret sæson.

Sådan startede vicepræsident i Inter, Javier Zanetti, et interview under Champions under the Stars begivenheden i Biella ifølge Sky Sport Italia. Zanetti fortsatte:

- Det skal siges ærligt til vores fans, men det skal også understreges, at vi vil være kompetitive.

Farvel til profiler
Inter har efter mesterskabstriumfen i foråret sagt farvel til særligt to nøglespillere. Romelu Lukaku er skiftet til Chelsea, og Achraf Hakimi er taget til Paris Saint-Germain. Og særligt Inters farvel til sidste sæsons bedste spiller i Serie A, Lukaku, er Zanetti bedrøvet over:

- Jeg er meget ærgerlig over Lukakus farvel. Han gav os så meget.

Lukaku vitalitet for Inter kan tydeligt ses på den belgiske angribers tal i klubben. Den 28-årige angriber scorede i 72 Serie A-kampe 47 mål for Milano-klubben. I sæsonen 2020/2021 var Lukaku direkte involveret i 34 af Inters 89 Serie A-mål. Det gjorde ham til nummer to på topscorerlisten i ligaen og nummer to på assistlisten.

Selv om Lukaku og Hakimi er skiftet, så har Inter hentet spillere ind, som kan erstatte de to tidligere nøglespillere. I angrebet er Edin Dzeko kommet ind på en fri transfer fra Roma, og på Hakimis back-plads er den hollandske EM-profil Denzel Dumfries hentet ind for 95,5 mio. kroner i hollandske PSV Eindhoven. Derudover har Milano-klubben forstærket deres offensive del af midtbanen med rivalerne AC Milans tyrker Hakan Calhanoglu, som også er skiftet til Inter på en fri transfer.

Økonomiske problemer
Den dårlige økonomi i Inter må betragtes som den store synder i forbindelse med Zanettis forventninger til den kommende sæson. Selv om Milano-klubben har solgt spillere for 1,5 mia. kroner denne sommer, så kradser coronavirus-pandemien stadig i pengepungen.

Lukaku er blevet solgt til Chelsea for 878,6 mio. kroner, hvilket er mere end halvdelen af Inters samlede transferindtægter denne sommer. I forhold til den indtægt skal det modregnes, at Inter stadig skylder Manchester United penge for spilleren. Inter hentede belgieren i Manchester-klubben i sommeren 2019 for 565 mio. kroner, men Milano-klubben mangler ifølge mediet The Express stadig at betale Premier League-klubben 407,9 mio. kroner for Lukaku.

I foråret meddelte Forbes, at Milano-klubbens kinesiske ejere Suning Group måtte sælge 23 % af deres virksomhed til kinesiske investorer for at holde den virksomhed, som ejer Inter oven vande. De økonomiske problemer spredte sig i den grad til Inter, som i foråret kæmpede med at udbetale løn til spillerne. Efter Scudetto-triumfen måtte spillerne også give afkald på deres bonusser, fordi Inter simpelthen ikke havde pengene i kassen.

Derudover tabte Inter i forbindelse med coronavirus-pandemien store indtægter på blandt andet sponsorater. Tre store sponsorater til en værdi på 343,7 mio. kroner glippede grundet udløbne aftaler. Samtidig manglede klubben, ligesom alle andre klubber, indtægterne fra kampdagene. I sæsonen 2018/2019 genererede Inter på kampdage 356,5 mio. kroner. Penge, som altså ikke landede i klubben i den seneste sæson, der blev spillet uden tilskuere på stadion.

Ifølge Bloomberg var Milano-klubbens totale gæld umiddelbart efter det italienske mesterskab blev sikret på omkring 3,83 mia. kroner.

Gik all-in på Scudetto-triumf
I jagten på at sikre det første italienske mesterskab til Milano-klubben siden 2010 hentede Inter i sommeren 2019 en af de trænere i verden, der er dyrest i drift, Antonio Conte. Den italienske træner har for vane at sikre pokaler til sine arbejdsgivere, men det bliver sjældent billigt, og det blev det heller ikke for Inter.

Det italienske mesterskab, som brød Juventus’ ni år lange mesterskabsmonopol i Serie A, kostede Inter 2,26 mia. kroner i spiller-transfers. Dertil skal lægges Contes træner-løn, som var den klart højeste i Serie A. Italieneren fik i Inter 92 mio. kroner om året. Det er svimlende 73 mio. kroner mere end de næstbedst lønnede trænere.

De store transfers, som Conte og Inter lavede, betød helt naturligt højere lønudgifter. I Serie A-sæsonen 2020/2021 var Inter med samlede lønninger på 1,14 mia. kroner til spillere kun overgået af Juventus i ligaen ifølge Gazzetta dello Sport.

Conte brød med Inter efter Scudetto-triumfen. Ifølge Gazzetta dello Sport ophævede parterne samarbejdet, fordi Inter var nødt til fjerne 15-20 % af lønningerne i spillertruppen. Derudover ville salg af spillere være uundgåeligt, hvilket Conte angiveligt ikke mente, at han kunne arbejde med.

Mere om Inter

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik