Fodbold nyheder

Sådan kan Barcelona stille op næste sæson

Af Asbjørn Steffensen

Barcelona står foran en meget spændende sæson med mange nye spillere, en økonomisk krise og så det altoverskyggende spørgsmål - Lionel Messi


Opstilling 4-3-3

Målmand: Marc-Andre Ter Stegen
Den tyske landsholdsmålmand er blandt de allerbedste i verden blandt stængerne. Spiller med stor sikkerhed, er god med fødderne og disker jævnligt op med rigtig gode redninger.

Venstre back: Jordi Alba
Spanieren går ind til sin 10. sæson med den catalanske klub og er en del af den erfarne skare af spillere, der tidligere har været kritiseret. Men Alba har stadig et højt topniveau og hans sammenspil med Lionel Messi er tæt på usammenligneligt.

Midterforsvar: Eric Garcia (Nyindkøbt)
Den blot 20-årige midterforsvarer er tilbage i Barcelona, som han forlod i ungdomsårene til fordel for Manchester City, hvor han aldrig kontinuerlig spilletid. Sammen med Gerard Pique skal han forsøge at optimere defensiven.

Midterforsvar: Gerard Pique
Den erfarne midterforsvarer har rundet 34 år men er stadig fast bestanddel i Barcelonas forsvar. Har arbejdet meget med personlige fejl på banen, men man ved, at spanierens fodbold-IQ er svær at matche.

Højre back: Serginho Dest
Var ikke prangende defensivt i sin første sæson for klubben, men talentet er til at se. Skal arbejde med de defensive dyder næste sæson, men med sin hurtighed kan han opveje for mange ting.

Central midtbane: Frenkie De Jong
Voksede med opgaven i den seneste sæson, hvor han udviklede sig til at være en af de bedste i truppen med mange vigtige aktioner. Hans overblik og drev med bolden er der ikke mange der kan matche.

Central midtbane: Sergio Busqets
Den erfarne midtbanespiller går ofte under raderen i kampene, men hans betydning kan ikke undervurderes. Han topper ofte statistikkerne i vellykkede afleveringer og har et fremragende overblik.

Central midtbane: Saul Niguez (Rygte)
Atletico Madrids profil bliver rygtet til den catalanske klub i bytte for Antoine Griezmann. Han kan bidrage med fighterhjerte, teknik og er derudover i besiddelse af et godt skud.

Venstre wing: Memphis Depay (Nyindkøbt)
Hollænderen har domineret for Lyon i Ligue 1 de sidste år, hvor han har bidraget med masser af mål og assists. Han kan med de resterende medlemmer af fronttrioen i klubben blive utrolig farlig for alle europæiske klubbers forsvarsspillere.

Angriber: Sergio Agüero (Nyindkøbt)
Lionel Messis rigtig gode ven har forladt Manchester City som legende, og tager nu tilbage i La Liga, hvor han før har bevist, han kan score mål. Kan han holde sig skadesfri, bliver han enormt giftig i boksen - som altid.

Højre wing: Lionel Messi (Rygte)
Skal man tro flere anerkendte medier, så har Lionel Messi underskrevet en ny kontrakt med klubben, men intet er endnu offentliggjort. Barcelonas økonomiske situation og Messis høje løn-krav skal lige falde i hak, men så tager parterne også endnu en tørn sammen.

Mere om Barcelona

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik