L. Bonucci (67)
L. Shaw (2)
Torsten Brix

It’s not coming home – but to Rome

Skræmmende spænding i EM-finalen… som endte med en nok en straffesparkskonkurrence!
Inden EM-finalen 2020 havde England ikke vundet et trofæ siden 30. juli 1966. Siden har de spillet 27.570 minutters fodbold, scoret 604 mål, haft 14 trænere og spillet 302 kampe. Så drømmene for ”Three Lions” var til at få øje på - inden søndagens finale imod Italien.

Drømmene inden kampen blev straks indfriet, da Luke Shaw scorede efter blot to minutters spil efter et indlæg fra den modsatte back Kieran Trippier, der startede kampen efter en formationsændring fra Gareth Southgate. Inden kampen sagde den italienske anfører Giorgio Chiellini, at det engelske angreb kunne blive farlige på to sekunder – og efter blot to minutter af finalen kom England foran, efter de havde været meget direkte i deres opspil.

England førte ved pausen, men i begyndelsen af anden halvleg var Italien bedst imod de lidt passive englændere, og det gav et par muligheder, inden Jordan Pickford hev en unik redning op efter Marco Verrattis hovedstød. Efterfølgende ramte bolden stolpen, inden Leonardo Bonucci udlignede til slutresultatet 1-1 i den ordinære kamp. Dermed sluttede de første 90 minutters spil med 1-1 ligesom de to semifinaler.

I forlængelsen skete der ikke meget, og dermed sluttede det i en straffesparkskonkurrence, som forløb således:

3-2: Bukayo Saka – brændt

Tyve timer før EM-finalen vandt Lionel Messi en sjælden triumf med Argentina… sådan gik det ikke for England og dermed fortsætter de 55 år - med masser af lidelser! It’s not coming home – but to Rom...