Fodbold nyheder

FCM trækker Celtic i CL-kvalifikationen - Sviatchenko overvejer skifte til Celtic

Af Philip Sinkbæk Jensen

FC Midtjylland har trukket Celtic i andet kvalifikationslag til Champions League. Erik Sviatchenko har udtalt sig, at han altid er klar på at komme tilbage til Celtic, hvis de ringer.

Article image
Ritzau-Scanpix

Der venter Bo Henriksens FC Midtjylland en udfordrende vej til Champions League-gruppespillet i denne sæson, hvor midtjyderne indtræder turneringen i andet kvalifikationslag. FC Midtjylland var deltagende ved gruppespillet i Champions League sidste sæson, hvor det blev til sølle 2 point i Gruppe D mod Liverpool, Atalanta og Ajax. Nu vil midtjyderne genavancere sig til den prestigefyldte turnering, men vejen bliver svære – og måske uden sin anfører på holdet.

Lodtrækningen kunne nemlig ikke have gået værre end, at Ulvene skal en tur til Glasgow mod mægtige Celtic. Traditionsklubben har tidligere huseret FC Midtjyllands nuværende anfører, 29-årige Erik Sviatchenko, der har spillet to år i den skotske klub fra 2016 til 2018. Nu spirer der rygter om, at Sviatchenko potentielt kan foretage sig et opsigtsvækkende skifte til Champions League-rivalen inden at de to klubber tørner sammen.

Klubbens nye cheftræner, Ange Postecoglou, så er Erik Sviatchenko på transferblokken. Hovedpersonen selv var ikke afvisende overfor et skifte tilbage i foråret, da centerbacken blev spurgt ind til et Celtic-skift af engelske Daily Record:

- Det var en oplevelse, som jeg elskede hvert sekund af, og noget, som jeg håber, jeg kan opleve igen. Man ved aldrig. Hvis de ringer, vil jeg altid være klar på at vende tilbage, sagde Sviatchenko i radioprogrammet Go Radio.

Erik Sviatchenko er stadigvæk på kontrakt i FC Midtjylland til sommeren 2024, hvor det er blevet til 255 kampe for Ulvene. Forsvarsspilleren skiftede fra FC Midtjylland til Celtic i 2016, kom tilbage på et lejeophold i 2018 og blev endegyldigt hentet til Heden et halvt år efter.

FC Midtjylland skal på udebane i Glasgow d. 20. eller 21. juli. Derefter spilles returkampen på i Herning den 27. eller 28. juli.

Mere om Erik Sviatchenko

Mere om FC Midtjylland

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik