Fodbold nyheder

Schmeichel var vidne til et mirakel:
Mere end stolt!

Af Anders Bjørn

Den danske landsholdsmålmand Kasper Schmeichel beskriver redningsfolkenes indsats for mirakuløs og finder sig nærmest tom for ord, når han skal beskrive sin stolthed over at være en del af det danske landshold.

Article image

Da katastrofen indtraf for Christian Eriksen og den danske midtbanestjerne pludselig lå livløs på banen mod Finland, udviste det danske landshold et enormt sammenhold. Her to dage efter har den danske målmand Kasper Schmeichel sat nogle ord på oplevelsen i et interview.

- Det er klart, at det var en meget ubehagelig oplevelse at se sin kammerat ligge på den måde og tænke på, hvad der kunne ske. At tænke på at hans familie, kone, børn, forældre og venner sad blandt publikum. Det var ikke en sjov tanke.

- Jeg må bare sige, at jeg altid har været stolt af at spille på det her landshold med de her drenge, men at sige nu, at jeg er stolt over, hvordan alle har håndteret det... Det føles ikke helt som nok. Vores lægestab og læger, Anders og Morten; jeg har aldrig set noget lignende. Hvad skal man sige? De er så beslutsomme og iskolde under pres. De agerede så professionelt sammen med parmedicinerne og alle dem, der kom på banen for at hjælpe. De er helte i vores øjne. At kunne gøre hvad de gjorde, mens hele verden holdt øje: Det er et mirakel, siger Kasper Schmeichel.


Mere end stolt
Kasper Schmeichel var blandt de spillere, som gik ind og tog taktstokken i den kaotiske og chokerende situation. Her forsøgte målmanden bl.a. at trøste og berolige Christian Eriksens kone.

- Det her hold er fyldt med ledere, og det så I på banen. I den situation er der ikke nogen regelbog eller guidelines til, hvordan man skal agere. Man agerer, som man vil agere. Jeg prøvede egentlig bare at tænke på, hvordan jeg selv ville have, at mine holdkammerater agerede og tog sig af min familie og hinanden, hvis det var mig, der lå der.

- Du kunne se på alle, at selvom de var utroligt påvirkede af situationen, så stod alle spillere og stab sammen og beskyttede Christian og gjorde alt, hvad de kunne, så lægerne og eksperterne kunne få plads til at udføre deres arbejde, siger Schmeichel.

Landsholdskeeperen har svært ved at finde ord til at beskrive sammenholdet i den danske trup.

- Jeg tror, I alle sammen har hørt os prædike i nogle år om, hvor specielt fællesskabet er på det her landshold. Nu har I virkelig set, hvad det handler om. Hvad det vil sige at være et hold. Hvad det vil sige at bakke op om sine holdkammerater. Stolt er ikke ordet. Jeg har ikke ordforråd nok til at sige, hvordan jeg egentlig har det med de her drenge. Jeg kunne ikke forestille mig med at stå med nogle andre, siger Kasper Schmeichel.Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik