ALT om EM 2021

Brøndby - FC Midtjylland

Danmark: Superligaen
Brøndby M. Uhre (37), S. Hedlund (70), A. Pavlović (83)
Brøndby StadionFuld tid3-1
FC Midtjylland A. Scholz (Str. 32), Paulinho (40)
LineupReferatVideo

Brøndby vinder over Midtjylland

Af Stefan Lindahl

Brøndby vandt søndag aften på hjemmebane over FC Midtjylland. Derfor er Brøndby nu kun et enkelt point efter midtjyderne, som sidder på Superligaens førsteplads.

Article image

Der var top-kamp på programmet søndag aften i Brøndby, hvor FC Midtjylland kom på besøg. Midtjyderne kunne med tre point spille sig meget tæt på mesterskabet, imens at Brøndby havde brug for de tre point for at holde snor i dem.

Første halvleg blev spillet i højt tempo. Begge hold skabte muligheder og intensiteten var massiv. Gæsterne fra Midtjylland blev de første til at finde vej til målet. Et straffespark blev omsat af Alexander Scholz.

Kort efter fik hjemmeholdet udlignet gæsternes føring. Kevin Mensah sendte en afslutning på stolpen, men Mikael Uhre var først på riposten, og kunne sende bolden i det tomme mål.

Midtjyllands Paulinho gjorde det efter Brøndbys udligning svære for gæsterne, da han stemplede ind på benet af Morten Frendrup. Det resulterede i et direkte rødt kort allerede inden første halvlegs afslutning. Det er anden gang i indeværende sæson, at Paulinho bliver sendt tidligt i bad imod Brøndby på grund af en udvisning.

I anden halvleg overlod Midtjylland mere spil til Brøndby, og rykkede længere tilbage på banen. Det betød, at tempoet blev trukket ud af opgøret, og samtidig havde hjemmeholdet meget svært ved at skabe chancer imod et velorganiseret Midtjylland-mandskab.

Første gang Brøndby blev meget farlige i anden halvleg, blev de så også meget farlige. Jesper Lindstrøm smed en bold på tværs af feltet, hvor Simon Hedlund kom løbende. Svenskeren satte foden på første gang, og dirigerede den ind i Midtjylland-buret.

Brøndbys føring tvang Midtjylland længere frem på banen. Det kom Midtjyderne da også, og gæsternes høje pres gjorde det svært for Brøndby at få spillet til at flyde.

Den plads som Midtjyderne efterlod defensivt, da de skubbede længere frem på banen, endte dog med at koste dyrt. En 50/50-bold midt på banen blev vundet af hjemmeholdet, og så vendte spillet hurtigt. Bolden endte til sidst hos en helt fri Andrija Pavlovic, som holdte sig onside i sit dybdeløb. Den indskiftede serbiske Brøndby-angriber misbrugte ikke den åbne mulighed, og lukkede opgøret.

Resultatet betyder, at Brøndby nu kun er et enkelt point efter FC Midtjylland i toppen af tabellen. Midtjyderne kan derfor trods nederlaget i dag selv afgøre, om de skal genvinde det danske mesterskab.Brøndby
(3-4-1-2)
1Marvin Schwäbe
6Hjörtur Hermannsson
5Andreas Maxsø (C)
3Anthony Jung
17Andreas Bruus ↩60
19Morten Frendrup
22Josip Radošević ↩67
14Kevin Mensah
18Jesper Lindstrøm ↩85
11Mikael Uhre
27Simon Hedlund
Bænk
30Mads Hermansen
9Andrija Pavlović ↪60
4Sigurd Rosted
12Michael Lumb
7Rezan Corlu
21Lasse Christensen ↪85
25Anis Ben Slimane ↪67
FC Midtjylland
(4-3-3)
49Jonas Lössl
6Joel Andersson
28Erik Sviatchenko (C)
14Alexander Scholz ↩75
29Paulinho
40Jens-Lys Cajuste ↩87
10Evander da Silva Ferreira
38Frank Onyeka ↩75
36Anders Dreyer ↩46
9Sory Kaba
7Pione Sisto ↩46
Bænk
1Jesper Hansen
33Luca Pfeiffer
2Dion Cools ↪46
5Daniel Høegh ↪46
11Awer Mabil ↪75
34Mikael Anderson ↪75
45Gustav Isaksen ↪87

EM 2021

Gruppe-spil
EM Topscorer
Flag C. Ronaldo 2
Flag P. Schick 2
Flag R. Lukaku 2
Flag C. Immobile 1
Flag R. Guerreiro 1
Flag M. Gregoritsch 1
Flag B. Embolo 1
Flag D. Dumfries 1
Flag M. Arnautović 1
Flag A. Yarmolenko 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag G. Wijnaldum 1
Flest assists
Flag R. Silva 2
Flag D. Mertens 1
Flag R. Malinovskiy 1
Flag K. Laimer 1
Flag C. Immobile 1
Flag M. Hamšík 1
Flag A. Dzyuba 1
Flag V. Coufal 1
Flag N. Aké 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag J. Uronen 1
Flag L. Spinazzola 1

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik