ALT om EM 2021

Fodbold nyheder

Aston Villa vil afholde Champions League-finalen

Af Silas Steiner

Dette års Champions League-finale skal efter planen spilles i Istanbul, men nu kan der være ændringer på vej med blot et par uger til finalen afholdes.

Article image
Ritzau-Scanpix

Oprindeligt var det planen at Atatürk Park i Istanbul skal danne rammen for Champions League-finalen i 2020, men efter coronapandemiens indtogt i verden, blev dette udskudt med et år. Dog ser det ud til, at Tyrkiet heller ikke denne gang får lov til at være vært ved dette års Champions League-finale. I Tyrkiet bliver omtrent 26.000 mennesker smittet med virussen hver dag, hvilket gør det usikkert for UEFA at åbne op for tilskuere til dette års finale.

Derfor har Aston Villa nu angiveligt meldt sig på banen for at være vært til dette års finale. Klubben fra Birmingham har ansøgt om værtskabet til både FA og UEFA, hvilket i øjeblikket bliver taget op til overvejelse i begge forbund ifølge Football365. Mediet meddeler, at Aston Villa har ansøgt på baggrund af sikkerheden for de rejsende fans. UEFA vil som minimum have 8000 fans på lægterne, men da er blevet til en finale mellem to engelske hold, mener Aston Villa, at Villa Park ville kunne give de bedste forudsætninger for sikker rejse mellem de to holds fans.

Sidst der blev afholdt en finale i Storbritannien var i 2017, hvor Real Madrid og Juventus mødtes på Millenium Stadium i Cardiff. Her blev det til en 4-1-sejr til Real Madrid, som på daværende tidspunkt kunne kalde 12-dobbelt vinder af Europas fineste selskab for klubhold.

Relaterede artikler

EM 2021

Gruppe-spil
EM Topscorer
Flag C. Ronaldo 2
Flag P. Schick 2
Flag R. Lukaku 2
Flag C. Immobile 1
Flag R. Guerreiro 1
Flag M. Gregoritsch 1
Flag B. Embolo 1
Flag D. Dumfries 1
Flag M. Arnautović 1
Flag A. Yarmolenko 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag G. Wijnaldum 1
Flest assists
Flag R. Silva 2
Flag D. Mertens 1
Flag R. Malinovskiy 1
Flag K. Laimer 1
Flag C. Immobile 1
Flag M. Hamšík 1
Flag A. Dzyuba 1
Flag V. Coufal 1
Flag N. Aké 1
Flag R. Yaremchuk 1
Flag J. Uronen 1
Flag L. Spinazzola 1

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik