Fodbold nyheder

N’Golo Kanté forklarer PSG-afslag

Af Daniel Fisker

Chelsea-profilen N’Golo Kanté gav Thomas Tuchel en lang næse, da han stod i spidsen for Paris Saint-Germain.

Article image
Ritzau-Scanpix

Thomas Tuchel, som har været Chelsea-manager i godt og vel en måned, har nu endelig fået lov til at arbejde med N’Golo Kanté. Den tyske taktiker kæmpede således for at få fingrene i den franske midtbanespiller, da han fra 2018 til 2020 stod i spidsen for Paris Saint-Germain.

Kanté har været fast mand på Chelseas midtbane under tre forskellige manager, inden Maurizio Sarri forsøgte at eksperimentere med den franske dynamo ved at give ham en mere offensiv rolle. Selvom Kanté ikke rigtig kunne leve op til Sarris taktiske krav, har han aldrig overvejet at forlade Chelsea.

- Jeg ved, at der tidligere har været kontakt med Paris Saint-Germain, da han (Thomas Tuchel, red.) var træner i klubben, men det var ikke noget, jeg ønskede, udtaler N’Golo Kanté ifølge Metro.

- Det skete ikke, fordi jeg var glad i Chelsea, og jeg blev i Chelsea. Jeg har ikke snakket med manageren om det.

Selvom Tuchel tilsyneladende beundrer den franske verdensmester, så har han kun brugt ham sporadisk i sin første tid som Chelsea-manager. Kanté er dog startet inde i tre ud af Chelseas seneste fem kampe, hvor han har indtaget sin vanlige rolle som 6’er – sammen med Jorginho eller Mateo Kovacic.

- Det er en position, som jeg har spillet på mange gange – her, i Leicester og på landsholdet.

- Det er ikke bare den bedste måde for mig at spille på, men det er også bedst for holdet. Det er godt for mig at spille sammen med en, som bliver på sin plads, når jeg bevæger mig fremad – ellers bliver jeg, hvis han bevæger sig fremad.

N’Golo Kanté har i alt spillet 201 kampe for Chelsea. I 120 af disse kampe har den 29-årige franskmand spillet på sin foretrukne position – den defensive midtbane – mens han også har spillet en hel del kampe på en mere fremskudt position – den centrale midtbane – hvilket har resulteret i langt flere mål og assists.

Mere om N'Golo Kanté

Mere om Chelsea

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik