Manchester C - West Ham

England: Premier League
Manchester C R. Dias (30), J. Stones (68)
Etihad StadiumFuld tid2-1
West Ham M. Antonio (43)
LineupReferat

Velspillende West Ham kunne ikke stå distancen mod City

Af Daniel Fisker

Manchester City havde meget svært ved at trænge igennem West Ham-forsvaret, men midterstopper-makkerparret Ruben Dias og John Stones sendte ”The Citizens” endnu tættere på Premier League-mesterskabet.

Article image
Ritzau-Scanpix

West Hams femmandsforsvar gjorde det svært for Manchester City at trænge igennem, hvorfor kampens første chance tilfaldt det tålmodige West Ham-mandskab, hvor en masse klumpspil i Manchester City-feltet var tæt på at resultere i et overraskende føringsmål til ”The Hammers”. Jesse Lingard formåede dog ikke at gøre arbejdet færdigt, hvorfor Manchester City foreløbig kunne ånde lettet op.

Selvom ”The Citizens” havde en ubehjælpelig start på lørdagens tidlige Premier League-opgør, så var det alligevel Premier League-førstepladsens helt store profil Kevin De Bruyne, der hjalp med at bringe City i front. Den belgiske playmaker serverede bolden på et sølvfad for Ruben Dias, som headede bolden i det højre målhjørne.

Føringen, som man kunne have forventet på forhånd, kom dog ikke engang til at holde et kvarter. I de døende minutter af første halvleg blev Manchester Citys problemer udstillet. Sergio Aguero mistede bolden på egen banehalvdel, hvorfor Jesse Lingard kunne sætte et angreb i gang. Det var herefter Manchester United-lejesvenden, som sendte bolden mod den fjerneste stolpe, hvor Michail Antonio stod klar til at prikke bolden i netmaskerne.

Manchester City døjede tilsyneladende med de samme problemer, da anden halvleg blev sparket i gang. ”The Citizens” formåede på ingen måde at trænge igennem West Ham-forsvaret, hvorfor favoritterne måtte satse på lange bolde og indlæg, hvilket også havde været tilfældet i langt det meste af første halvleg. Denne taktik skulle dog vise sig at give pote endnu en gang.

Oleksandr Zinchenko sendte Riyad Mahrez ned ad højrekanten, inden den algeriske kreatør – efter lidt smarte driblinger – sendte bolden ind i banen, hvor midterstopperen John Stones, der var løbet med frem, på fornem vis bankede bolden i netmaskerne og sendte Manchester City på sejrskurs. ”The Citizens” formåede aldrig at knække koden til West Ham-forsvaret, men ikke desto mindre formåede Pep Guardiolas tropper at tage endnu et vigtigt skridt i mesterskabskampen.

Manchester C
(4-3-3)
31Ederson
2Kyle Walker
5John Stones
3Rúben Dias
11Oleksandr Zinchenko
17Kevin De Bruyne
25Fernandinho (C)
8İlkay Gündoğan ↩89
26Riyad Mahrez
10Sergio Agüero ↩61
21Ferrán Torres ↩65
Bænk
13Zack Steffen
7Raheem Sterling
9Gabriel Jesus ↪61
14Aymeric Laporte
22Benjamin Mendy
27João Cancelo
16Rodri Hernández ↪89
20Bernardo Silva
47Philip Foden ↪65
West Ham
(3-4-2-1)
35Darren Randolph
23Issa Diop
15Craig Dawson
3Aaron Cresswell
5Vladimír Coufal
28Tomáš Souček
41Declan Rice (C)
31Benjamin Johnson ↩84
18Pablo Fornals
11Jesse Lingard
30Michail Antonio ↩84
Bænk
25David Martin
34Nathan Trott
9Saïd Benrahma ↪84
20Jarrod Bowen ↪84
45Ademipo Odubeko
4Fabián Balbuena
10Manuel Lanzini
16Mark Noble

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik