Fodbold nyheder

Hasenhuttl:
Det er ikke tid til at drømme

Af Daniel Fisker

Southampton-manageren Ralph Hasenhuttl mener, at tiden er inde til at se realiteterne i øjnene: Southampton har brug for flere og bedre spillere.

Article image
Ritzau-Scanpix

Da der var spillet 13 kampe af den igangværende Premier League-sæson, indtog Southampton tredjepladsen foran klubber som Manchester City, Manchester United og Chelsea. Nu har klubben fra den engelske sydkyst dog kurs mod bunden af Premier League, hvilket til dels skal tilskrives en skadeskrise, som blev værre tirsdag aften.

Den erfarne midtbanespiller Oriol Romeu måtte udgå med en alvorlig skade, da Southampton tirsdag aften besøgte Leeds. Tirsdagens kamp mod Leeds kom desuden til at betyde, at Liverpool-lejesvenden Takumi Minamino heller ikke kommer i kamp, når Southampton mandag aften tørner sammen med Everton.

Den nyindkøbte forsvarsprofil Kyle Walker-Peters, lejesvenden Theo Walcott og den talentfulde midtbanespiller Ibrahima Diallo er også ukampdygtige, mens de lovende talenter William Smallbone og Michael Obafemi er langtidsskadede. Den schweiziske teenager Alexandre Jankewitz, som netop har afsonet karantæne, kan dog komme i aktion mandag aften.

Southampton-manageren Ralph Hasenhuttl accepterer dog, at en topplacering i Premier League kun kan bygges på et bredt og erfarent grundlag. Talentfabrikken Southampton, som blandt andet har fostret Gareth Bale, Alex Oxlade-Chamberlain, James Ward-Prowse og legenden Alan Shearer, kan således ikke tillade sig at drømme om en lovende ny generation.

- Det er ikke tid til at drømme. Det er tid til at se realiteterne i øjnene, udtaler Ralph Hasenhuttl ifølge Daily Mail.

- Jeg kan godt lide at udvikle unge spillere. Jeg kan godt lide at presse dem, så de en dag kan blive Premier League-spillere, men det er ikke så nemt endda. En Premier League-spiller har noget helt specielt, og man kan ikke lave Premier League-spillere ud af alle unge spillere. Det er simpelthen ikke muligt.

- Det har vi set nu, og vi er absolut nødt til at tilpasse os fremtiden.

- Ellers vil vi altid komme i en situation, hvor vi har to eller tre gode måneder, så vi kan overleve i Premier League eller slutte i en komfortabel position, men så ender vi mellem 10. pladsen og 20. pladsen.

- Det er ikke det, vi vil her. Vi vil have endnu mere succes, og det er kun muligt, hvis man har en større trup og bedre spillere i forhold til bredden på truppen.

- Det er målet for fremtiden. Ellers kommer vi aldrig til at udvikle os.

Der er løbet meget vand i åen, siden Southampton kunne bryste sig af en tredjeplads i Premier League. ”The Saints” har tabt syv ud af de seneste otte Premier League-kampe, hvorfor tredjepladsen i øjeblikket er erstattet med en 14. plads. Southamptons næste ophave udspiller sig på mandag, hvor Everton, der i sidste weekend vandt på Anfield, skal forsøge at sende Southamptons endnu længere ned mod bunden af Premier League.

Mere om Southampton

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik