Fodbold nyheder

Nordmanden der er hadet i Premier League:
Overvåger og rapporterer om alles Fantasy-hold

Af Jonathan Kjær Troelsen

Et populært online fodboldmanagerspil har trukket overskrifter i England.

Article image
Ritzau-Scanpix

En hemmelig nordmand er kommet på en ide. En ide der har gjort, at hans Twitter-profil, der hedder FPL Insider, har fået over 40.000 følgere. Men det er ikke alle, der kan lide nordmandens ide. Pep Guardiola har kaldt det ’uetisk’. Men er det det?

Nordmanden, som i et interview med BBC Radio 1 går under navnet Henning, har lavet en Twitter-bot, der er programmeret til at overvåge samtlige managerhold i onlinespillet Fantasy Premier League, som er lavet af Premier League-spillere eller af stab omkring Premier League-klubberne.

I onlinespillet Fantasy Premier League laver man sit eget hold bestående af Premier League-spillere, og så får ens spillere point ud fra spillernes præstationer i virkelighedens kampe. Så det gælder om at forudse hvilke spillere, der kommer på banen og vil gøre det godt.

Med Hennings bot får han besked, hver gang en virkelig Premier League-spiller laver en ændring på sit eget Fantasy-hold, og så kan han hurtigt sammenfatte nogle mønstre.

I sidste weekend så han noget bemærkelsesværdigt. Tre Aston Villa-spillere samt en analytiker og en fysioterapeut fra klubben fjernede holdets største stjerne, Jack Grealish, fra deres virtuelle hold. Det kunne tyde på en skade til Grealish, og det tweetede Henning ud til sine mange tusinde følgere. Og Henning fik ret. Grealish var skadet.

Dermed var der altså kommet skadesoplysninger ud i offentligheden, som ellers ikke ville være kommet frem. Og Aston Villas modstander fra i søndags, Leicester, har da også fortalt, at de blev opmærksomme på Grealish’ skade gennem Twitter-profilen.

Trods en massiv medieomtale og kommentarer fra Guardiola er den anonyme nordmand ganske rolig omkring det hele.

- Jeg forstår frustrationen, men det her er allerede tilgængelig information. Jeg strukturerer det bare og pakker det ind i tweets. Sorry, not sorry, siger Henning til BBC Radio 1.

I starten skulle nordmanden, som selv er Aston Villa-fan, bruge meget tid på at finde al personale, heriblandt spillere, i alle klubber. Ellers kunne han ikke finde deres Fantasy-hold og få dem overvåget.

- I starten var det meget manuelt og kedeligt. Jeg var nødt til at bruge timevis på Google, LinkedIn og Football Manager 21 for at finde alle medarbejdere og selv ungdomsspillere, siger han.

Ideen til at overvåge alles Fantasy-hold kom efter, at han havde læst, at Liverpools Andy Robertson havde udskiftet sin holdkammerat Sadio Mane i onlinespillet, fordi han havde pådraget sig en skade i virkelighedens verden.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik