Fodbold nyheder

Ferguson om Liverpools trængsler:
Jeg husker, hvordan det var

Af Anders Bjørn

Den legendariske Manchester United-træner Alex Ferguson forstår, hvor kæden hoppede af for Liverpool i den indeværende sæson, og han husker tilbage på lignende problemer fra sin United-tid.

Article image
Ritzau-Scanpix

Sir Alex Ferguson ved en ting eller to om det at være træner i en topklub. Skotten er ansvarlig for et trofæskab, som de fleste trænere kun kan drømme om. Dog kender Alex Ferguson også til hårde tider, og i en sæson hvor Uniteds rivaler fra Liverpool går igennem en svær tid, så giver den legendariske træner sit besyv med på, hvorfor det er gået så galt.

Liverpool har i denne sæson bøvlet med ualmindeligt mange skader, hvilket har betydet at utallige profiler har siddet på sidelinjen. Det har betydet mange skiftende opstillinger for Jürgen Klopps mandskab, hvilket især har udfordret Liverpools defensiv hen over sæsonen. Alex Ferguson kender til skadesproblemer som disse. I 11/12-sæsonen i Premier League, som sidenhen er blevet kendt for det nervepirrende kapløb mellem de to Manchester-hold, var Uniteds lazaret konstant fyldt med skadede spillere. Samlet set havde Uniteds spillere 1681 skadesdage i 11/12-sæsonen fordelt på 39 forskellige skadesforløb. I modsætning havde Manchester City blot syv skader i sæsonen, hvor de også endte med at løfte trofæet efter en gyserafslutning på sidste spilledag.

Ferguson udtalte følgende i 2012:

- Der er en del ændringer på holdet i forhold til hvordan sæsonen startede. Man forestiller sig ikke at have så mange skader i en sæson. Der var ikke nogen problemer i vores pre-season og pludselig så vælter skaderne bare ind. Det ødelægger balancen på holdet, og man skal være mere taktisk i forhold til, hvilke hold man spiller i mod, og hvilke spillere man benytter, hvilket ikke er et problem med et friskt og skadesfrit hold.

Baseret på egne erfaringer og indsigt i nuværende situation hos Liverpool forstår Alex Ferguson altså udmærket nogle af de problemer, som de røde fra Merseyside kæmper med i denne sæson.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik