Lyngby - Brøndby

Danmark: Superligaen
Lyngby
Lyngby StadionFuld tid0-4
Brøndby K. Mensah (27), J. Lindstrøm (31), S. Hedlund (58), A. Pavlović (73)
LineupReferat

Brøndby kørte Lyngby over

Af Simon Lindgren

Brøndby IF barberede Lyngby med hele 4-0 og er derfor stadig øverst i tabellen.

Ritzau Scanpix
Ritzau ScanpixRitzau-Scanpix

Superliga-søndag i Lyngby bød på en kamp mellem top og bund, da gæsterne fra Brøndby besøgte de kongeblå. Hjemmeholdet Lyngby er sammen med AC Horsens isoleret i bunden af rækken og har hele ti point op til nærmeste hold. Anderledes godt ser det ud for Brøndby, der med en sejr i dag kunne bibeholde førstepladsen i Superligaen.

Det var tydeligt fra kampens begyndelse, at de to hold meget gerne ville spille offensiv fodbold og angribe kampen fra første fløjt. De første 15-20 minutter var Lyngby stærkest og havde optræk til flere gode muligheder. Lyngby-angriber Emil Nielsen havde blandt andet en fin chance efter ni minutter, men desværre for hjemmeholdet kunne han ikke få ordentligt træf på indlægget fra Christian ‘Greko’ Jakobsen.

Brøndby begyndte herefter at få overtaget i kampen, og efter 26 minutters spil satte gæsterne et flot kontraangreb sammen, hvor Mikael Uhre blev spillet fri i Brøndbys venstre side. Han smed et indlæg ind i skoen på Kevin Mensah, som flot satte kuglen i kassen.

Blot to minutter senere gik det galt for Lyngby igen. Mathias Hebo tabte bolden på midten af egen banehalvdel, og bolden fandt vej til Brøndbys Jesper Lindstrøm, som sikkert sparkede bolden ind bag Thomas Mikkelsen i Lyngby-buret. Brøndbys fine overtag fortsatte frem til pausen, som bestemt var tiltrængt for Lyngby-holdet.

2. halvleg fortsatte med samme mønster som 1. halvleg. Brøndby havde et lille overtag, men begge hold forsøgte at angribe hele tiden. Lyngby lavede to udskiftninger i pausen i håbet om at kæmpe sig tilbage i kampen. Men da anden halvleg bare var 13 minutter gammel, udnyttede Brøndby-angriber Simon Hedlund en åben mulighed og gjorde det dermed til 3-0 for Superligaens førerhold.

Brøndby havde ingen planer om at stoppe med at jagte flere scoringer, selvom de havde en komfortabel føring. Efter 72 minutters spil gjorde netop indskiftede Andrija Pavlovic det til 4-0 på et indlæg fra Kevin Mensah.

Brøndby spillede en flot kamp og tog altså en sikker sejr. Dermed beholder de førstepladsen i Superligaen, uafhængig af FC Midtjyllands resultat mod bundproppen AC Horsens. Lyngby er derimod tvunget til at komme på sejrskurs, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at overleve i landets bedste række. Brøndbys sejr på 4-0 er holdets største sejr i indeværende sæson. Samtidig er det også Lyngbys største nederlag i denne sæson.

Lyngby
(4-3-3)
1Thomas Mikkelsen (C)
9Lasse Fosgaard ↩77
2Kasper Enghardt
18Kevin Tshiembe
4Svenn Crone ↩77
8Mathias Hebo
25Emil Kornvig
29Victor Torp Overgaard
7Emil Nielsen ↩46
16Christian Jakobsen ↩63
5Jens Gammelby ↩46
Bænk
28Frederik Schram
15Justin Shaibu ↪63
19Magnus Warming ↪46
6Frederik Winther ↪77
20Kasper Jørgensen ↪77
10Rasmus Pedersen
11Magnus Kaastrup Larsen ↪46
Brøndby
(3-4-3)
1Marvin Schwäbe
6Hjörtur Hermannsson
5Andreas Maxsø (C)
3Anthony Jung
14Kevin Mensah ↩77
19Morten Frendrup
22Josip Radošević ↩78
29Peter Bjur
11Mikael Uhre ↩59
18Jesper Lindstrøm ↩71
27Simon Hedlund ↩78
Bænk
30Mads Hermansen
9Andrija Pavlović ↪59
17Andreas Bruus ↪77
20Oskar Fallenius
21Lasse Christensen ↪71
25Anis Ben Slimane ↪78
42Tobias Børkeeiet ↪78

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik