Fodbold nyheder

Barcelona solgte mesterskabet til Madrid

Af Troels Drasbech

Den catalanske klub begik en kæmpe fejl sidste sommer.

Article image

Den 24. september blev det en realitet, at Barcelona havde solgt Luis Suarez til trods for uruguayanerens almindelige position som værende førstevalget på den centrale angrebsplads. Mere overraskende var det dog, at klubben havde accepteret et salg til en direkte konkurrent om mesterskabet i form af Atletico Madrid.

Salget faldt ikke i god jord hos Lionel Messi, der fra den ene dag til den anden havde mistet et af argentinerens bedste bekendtskaber i klubben. Suarez selv var heller ikke en mand, der aktivt søgte nye græsgange - angriberen udtalte selv, at han var emotionelt knust efter beskeden. Det blev ret hurtigt en realitet, at Barcelonas ledelse stod bag salget af den målfarlige angriber. En af klubbens bedste angribere i historien - 195 mål samt 113 assists i 283 kampe - skulle finde en ny klub.

Atletico Madrid har i en del sæsoner manglet den rutinerede, rendyrkede 9'er oppe i angrebet, og købet af Suarez har udelukkende været en succeshistorie indtil videre. Suarez minder om den storspillende Diego Costa fra Atleticos mesterskabssæson i 2013/14, hvor spanieren bombede 28 mål ind på 35 LaLiga-kampe.

Atletico har længe haft en fremragende defensiv, og nu hvor de endelig igen har fået en rendyrket angriber med agressivitet og målnæse tilknyttet truppen, har 'lillebror' for alvor drillet deres 'storebror' i Madrid samt Barcelona og buldret afsted i den spanske liga. Atletico har fem point ned til Real Madrid - endda med to kampe i baghånden - og otte point ned til Barcelona med en enkelt kamp i baghånden.

Ifølge spanske Marca har Suarez netop modtaget en målscoringsbonus efter sit 15. og 16. sæsonmål i ligaen, hvilket kom mod Celta Vigo i mandags. 16 mål på 17 kampe for den 34-årige angriber, der angiveligt kan se frem til yderligere en bonus ved 20 liga-mål. Et vaskeægte kvalitetsstempel.

Imens målene kommer i stride strømme for Suarez har Barcelona derimod haft scoringsproblemer i denne sæson, og Ronald Koeman har endda været ude og efterspørge en reel 9'er til truppen - Martin Braithwaite og Antoine Griezmann er ikke nok for den hollandske træner.

Dette scenarie gør salget af Luis Suarez endnu mere uforståeligt - den 34-årige angriber var langt fra færdig med at banke læderet i kassen på højeste niveau. Barcelona solgte Suarez og fik en utilfreds Messi og mangel på kvalitet i angrebet tilbage. Meget tyder på, at klubbens ledelse solgte dette års mesterskab til Atletico sammen med El Pistolero.

Mere om Luis Suárez

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik