A. Barnes (83)
Henrik Varbøl Andersen

Anfield-fortet faldt i Burnley-sensation

Hård fight og en storspillende Nick Pope gav Burnley tre højest overraskende point i aftenens Premier League-kamp.
Jürgen Klopp satsede på, at de normale reserver Divock Origi og Alex Oxlade-Chamberlain kunne sparke liv i Liverpool-offensiven, da de fik startpladserne foran Mohamed Salah og Bobby Firmino. Gæsterne fra Burnley i deres sædvanlige 4-4-2, med fokus på en stram og kompakt organisation.

Hjemmeholdet kom dog ikke ligefrem blæsende i dagens opgør, og efter en række hjørnespark i starten skulle man frem til det tyvende minut før første lille mulighed bød sig. Et langskud forbi mål fra Xerdan Shaqiri var det farligste i kampens indledning.

Måske var manglen på store chancer og mål ikke så mærkelig. Liverpool har ikke scoret i de seneste tre Premier League-kampe, mens Burnleys seneste scoring i ligaen skal findes i 1-0 sejren hjemme over Sheffield United den 29. december. Blot ni mål i 18 kampe er det blevet til for Sean Dyches udvalgte indtil videre i denne sæson.

Derfor skulle der fejl til at give chancer, som da Burnley-anfører Ben Mee kiksede sin tilbagelægning, hvilket gav Origi en friløber. Belgieren viste dog ikke skarphed, og måtte se sit forsøg prelle af på overliggeren. Dermed blev det ved 0-0 ved pausen, og ikke de store tegn på, at nogen af holdene var på vej ud af deres scorings kriser.

Fra anden halvlegs start var der mere fart og snert over mestrenes spil, og chancer begyndte at komme. Indskiftede Mo Salah var tæt på, og kun storspil af Nick Pope i gæsternes mål forhindrede nu hjemmeholdet i at komme foran.

Klopp svor nu til at super-trioen med Salah, Mane og Firmino skulle bryde forbandelsen. Hjemmeholdet forsøgte og forsøgte men den manglede skarphed viste sig mere og mere udpræget hos Klopps offensive stjerner.

Liverpools manglende skarphed blev dyrt. Med blot ni minutter tilbage blev Liverpool-krisen udtalt, da Alisson begik straffe. Det udnyttede Ashley Barnes sikkert, og sendte gæsterne i front. Burnley parkerede sig nu for alvor foran eget felt, og Liverpool fandt ikke løsningen.

Hele anden halvleg fandt hjemmeholdet aldrig rigtig melodien, og Klopps Rock and Roll-fodbold virker til at være væk lige nu, og det blev såmænd fjerde kamp i træk, at holdet ikke formåede at score et mål.

Liverpool havde ikke tabt i 68 kampe på Anfield, så noget af en sensation af gæsterne, og det øgede jo nok trykket på ordet krise hos ”The Reds”, der igen ikke lignede et hold, som kan forsvare mesterskabet. Burnley havde ikke vundet hos Liverpool siden 1974, så sejren var nok meget mere end blot tre point.