B. Silva (79), İ. Gündoğan (90)
Jonathan Kjær Troelsen

Nyt førerhold efter chancehav i Manchester

Manchester City havde besøg af Aston Villa onsdag aften, og det skulle vise sig at blive en svær opgave for forhåndsfavoritterne.
Det var et Manchester City-mandskab, der stillede klar til kamp med stærkest mulige opstilling onsdag aften. Ligeså gjorde gæsterne fra Birmingham, Aston Villa, der gik ind til kampen efter en god periode. På trods af den seneste spillerundes nederlag til Manchester United, var Aston Villa før det ubesejret i fem ligakampe.

Det var tydeligt fra kampens start, hvordan aftenens kampbillede ville se ud. De lyseblå værter ville være i boldbesiddelse, og så ville Aston Villa håbe på, at profiler som Jack Grealish og Ollie Watkins ville slå til i kontraløb.

Manchester City viste farlighed i løbet af de første 45 minutter. Men forløsningen kom aldrig. Enten var Aston Villa-målmanden, Emiliano Martinez, en sidste stopklods, eller så var de heroisk kæmpende Aston Villa-forsvarere, der flere gange blokerede afslutningerne på ishockey-manér, redningsmænd.

Anden halvleg fortsatte i samme dur. Manchester City kom frem til chancerne, men de formåede ikke at udnytte dem. Efter en god times spil blev chancen for et føringsmål næsten ikke større for hjemmeholdets Ilkay Gündogan. Her endte et hjørnespark for fødderne af tyskeren inde i det lille felt, og det eneste, han skulle gøre, var at sætte en inderside på bolden. Af uforklarlige årsager formåede midtbanespilleren ikke at sætte en fod på bolden, og Aston Villa slap med skrækken.

Det gjorde de dog ikke efter 79 minutters spil. Her var en fejl af Tyrone Mings skyld i, at Bernardo Silva lidt efter kunne sparke bolden i nettet. Gæsterne appellerede voldsomt for offside, og det resulterede i, at Aston Villa-manageren, Dean Smith, gik over stregen blev præsenteret for det røde kort.

Herefter formåede Aston Villa ikke at svare tilbage. Derimod fik Manchester City tilkendt et straffespark i kampens allersidste ordinære minut. Her viste Gündogan, som havde den store chance tidligere i kampen, at han godt kunne finde netmaskerne. Dermed endte kampen 2-0 til det lyseblå Manchester-hold.

Kampens resultat betyder, at Manchester City stryger op på førstepladsen i Premier League, hvor de har 38 point for 18 kampe. Aston Villa er placeret som nummer 11 i Premier League.