Manchester C - Brighton

England: Premier League
Manchester C P. Foden (44), X R. Sterling (Str. 90)
Etihad StadiumFuld tid1-0
Brighton
LineupReferatVideo

Phil Foden sparker Manchester City tilbage i top fire

Af Magnus Kisbye

Phil Foden blev kampafgørende, da Manchester City tog imod Brighton.

Article image
Ritzau-Scanpix

Manchester City kunne med en sejr spille sig tættere på topholdene Manchester United og Liverpool. Inden dagens kamp lå holdet på 6.-pladsen med 29 point. Brighton lå på 17.-pladsen med 14 point og kunne omvendt trække fra holdene under nedrykningsstregen. Gæsterne havde et forspring på tre point til Fulham, der lige nøjagtigt ligger til nedrykning.

Manchester City havde dermed favoritværdigheden på deres side, og det var da også hjemmeholdet, der viste de bedste takter fra kampens indledning. Holdet var klart dominerende i spillet og kom til flere skudforsøg, som de dog ikke formåede at formøble til scoringer. Efter 13 minutter kom Kevin De Bruyne fri til skud nogle meter fra mål, men Robert Sanchez var sikker i Brighton-målet.

Nogle minutter inden pausen var Kevin Du Bruyne igen på spil, da hjemmeholdets spilfordeler fandt Phil Foden på kanten af feltet. Englænderen trak ind i banen og afsluttede mod nærmeste stolpe – denne gang uden chance for Brighton-målmanden. Dermed kunne hjemmeholdet gå til pause med en 1-0-føring.

Anden halvleg var et lille kvarter gammel, da Bernardo Silva modtog en retur i Brightons felt. Efter en smart tunnel trykkede han af mod fjerneste hjørne, men bolden tog stolpen. Målscorer Phil Foden fik nogle minutter senere chancen for at udbygge føringen, da han efter en fin dribletur måtte se sit skud blive afvist af en velspillende Robert Sanchez i gæsternes mål.

I overtiden fik hjemmeholdet endnu en chance for endegyldigt at lukke kampen, da Kevin De Bruyne kom først på en tvivlsom tilbagespilning til Brighton-målmanden. Den hårdt prøvede Robert Sanchez fældede De Bruyne, og der blev dømt straffe. Raheem Sterling tog sig af sparket fra 11-meter-pletten, men sendte bolden langt forbi mål.

Afbrænderen fik dog ingen betydning for resultatet, da der ikke blev scoret yderligere. Kampen endte dermed 1-0 til Manchester City, der kravler op på 3.-pladsen i tabellen med 32 point. De er i skrivende stund fire point efter bysbørnene Manchester United på førstepladsen. Brighton forbliver på 17.-pladsen.


Manchester C
(4-3-3)
31Ederson
27João Cancelo
5John Stones
3Rúben Dias
11Oleksandr Zinchenko
17Kevin De Bruyne (C)
16Rodri Hernández
8İlkay Gündoğan
26Riyad Mahrez ↩67
20Bernardo Silva
47Philip Foden ↩82
Bænk
13Zack Steffen
7Raheem Sterling ↪82X
9Gabriel Jesus ↪67
21Ferrán Torres
2Kyle Walker
22Benjamin Mendy
78Taylor Harwood-Bellis
79Luke Mbete-Tatu
25Fernandinho
Brighton
(4-3-1-2)
26Robert Sanchez
34Joël Veltman
4Adam Webster
5Lewis Dunk (C)
33Dan Burn
24Davy Pröpper ↩68
3Ben White
30Bernardo
10Alexis Mac Allister
11Leandro Trossard ↩86
22Percy Tau ↩68
Bænk
31Christian Walton
9Neal Maupay ↪68
29Andi Zeqiri
13Pascal Groß
20Solomon March ↪68
41Max Sanders
47Teddy Jenks
54Jensen Weir
67Reda Khadra ↪86

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik