Fodbold nyheder

Jess Thorup tog fejl af FCK-truppen

Af Raymund Nelausen

Jess Thorup indrømmer, at han ikke havde læst FC København-truppen rigtigt, da frygten for at fejle var større, end hvad han havde forestillet sig.

Article image
Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Jess Thorup har været ansat som cheftræner for FC København i en måned, men skiftet fra belgisk til dansk fodbold har voldt ham større problemer, end hvad han forventede inden sin ankomst.

Thorup ville give spillerne mere frihed på banen og gøre samspillet mellem forsvar og angreb mere fleksibelt. På træningsbanen kunne han se gode tendenser, men det ændrede sig straks, da spillerne trådte ind på grønsværen, hvor de blandt andet startede med to nederlag mod FC Midtjylland og Randers.

- Men når de kom ind på banen, og det pludselig begyndte at gælde noget, så kunne jeg se, at de blev forkrampede og ikke kunne udføre det på samme måde som på træningsbanen.

- Frygten for at lave fejl, og frygten for at tabe så ud til at tynge dem. Så det tog vi en god snak om efter de første kampe, for alle kunne jo se, at det ikke var ret godt, det vi præsterede mod Midtjylland og Randers.

- Efter den snak kunne jeg godt se, at jeg nok ikke havde læst truppens tilstand rigtigt i starten. Jeg underkendte nok, at de havde fået nogle vaner over længere tid om, at tingene skulle gøres på bestemte måder, og at de af mange forskellige årsager var ramt på det mentale område, fortæller Jess Thorup til FC Københavns egen hjemmeside.

I weekendens opgør mod Sønderjyske kom FC København tilbage på sporet med en 3-1-sejr, hvor de i første halvleg spillede flot fodbold. Jess Thorup giver også udtryk for, at spillerne er ved at finde sig tilrette i hans trænerstil.

- Til vores møde i mandags sagde flere af spillerne også, at de virkelig havde nydt at være på banen, specielt i 1. halvleg, og alt i alt gav det mig en fornemmelse af, at der måske ikke er så langt igen.

- Men vi tager stadig én kamp ad gangen og taler ikke om medaljer og pokalfinaler og så videre, for som jeg også sagde søndag aften, så var det her kun et lille skridt i den rigtige retning. Nu er det op til os at vise, at vi kan fortsætte i den retning på søndag mod Horsens, udtaler Jess Thorup.

Mere om FC København

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik